Daugavpils pašvaldība pārņems Cietokšņa īpašumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti apstiprināja lēmumu pārņemt no valsts divus objektus, kas atrodas Daugavpils cietoksnī, turklāt bez atlīdzības. Runa ir par ēku Nikolaja ielā 9 un parku, kas tiek apzīmēts kā objekts Komandanta ielā 6. Pirmo objektu veido zemes gabals 5 140 m2 platībā un ēkas, otro – zemes gabals 15 619 m2 platībā un ēkas.

Jautājuma apspriedes laikā Domes Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems paziņoja, ka sākumā dome lūdza Finanšu ministriju nodot īpašumā objektu Nikolaja ielā 9, kurā tiek plānots nākotnē izveidot Amatnieku namu. Taču ministrija piedāvāja pārņemt vēl 3 objektus. Pašvaldība piekrita pārņemt tikai objektu Komandanta ielā 6 – parku, kas atrodas cietokšņa teritorijā. Pārējos objektus (Imperatora ielā 2 un 8) tika nolemts nepārņemt, jo tie atrodas kritiskā stāvoklī.

Pēc P.Jaunzema vārdiem, tāme par īpašuma apkalpošanu pagaidām nav sastādīta, bet ir zināms, ka milzīgus līdzekļus tas neprasīs.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka parks, kas atrodas starp ēku, kurā nākotnē atradīsies Valsts policija un hospitāļa ēku, agrāk atradās valsts pārziņā. Tāpēc, lai tur nopļautu zaļi, vajadzēja atļauju. Kas attiecas uz ēku Nikolaja ielā 9, drīzumā sāksies Nikolaja ielas un Nikolaja vārtu apbūves atjaunošanas projekts, tāpēc tika nolemts sakārtot arī šo ēku, kura pēc projekta realizācijas ne visai labi iederētos cietokšņa sakārtotā posma tēlā. Ja izdosies piesaistīt eironaudu, lai izveidotu Amatnieku namu, tiks labiekārtots vesels mikrorajons – aizsargvaļņi, Rotko mākslas centrs, Nikolaja vārti un Nikolaja iela.


Написать комментарий