Daugavpils novada jauniešiem šovasar piedāvā dažādot savu brīvo laiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada aprīlī Daugavpils novada dome aicināja jauniešus no 13 līdz 25 gadu vecumā piedalīties projektu konkursā «Uzlabo savu ikdienu!».

Tika piedāvāts izstrādāt projektus visiem, kas vēlas attīstīt organizatoriskās prasmes un padarīt savu un apkārtējo dzīves interesantākas. Saskaņā ar noteikumiem, projektiem jābūt reāliem, izpildāmiem un saistītiem ar dažādu sabiedrisko organizāciju darbību. Turklāt katra projekta izdevumu maksimālā summa nedrīkst pārsniegt 300 latus.

Novada domes projektu koordinatore Daina Kriviņa Gorod.lv pastāstīja, ka konkursā tika iesniegti 14 pieteikumi, no kuriem tika atlasīti 6 interesantākie. Šāda veida konkursu novadā rīko jau otro gadu, bet šogad iesniegtie projekti bija pārdomātāki un labāk sagatavoti. Triju vasaras mēnešu laikā Daugavpils novada dažādu pagastu jaunieši piedalīsies dažādās ekskursijās, sporta pasākumos, erudīcijas spēlēs, ballītēs pie ugunskura un citos pasākumos. Pēc Dainas Kriviņas vārdiem, konkursa galvenais mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu novada jauniešu vidū.

Par labāko pēc ekspertu domām tika izvēlēts grupas no vaboles pagasta projekts «Meklējot barvežus starp ReLight». Visi projekta dalībnieki apmeklēs radošās darbnīcas, kurās iemācīsies izgatavot lukturus no plastikāta pudelēm un apgūs dekupāžas tehniku.

Otro vietu ieguva jauniešu kopiena no Līksnas pagasta ar projektu «Vasaras aktivitāšu dienas», bet trešo – Kalupes jauniešu projekts «Brīvajā laikā svaigajā gaisā».
Ceturto vietu ieguva Sventes jauniešu biedrības projekts, kura mērķis ir visiem interesentiem iemācīt ģitārspēli. Uz Līgo svētkiem organizatori sola svētku uzvedumu, bet noslēguma pasākumā visi projekta dalībnieki demonstrēs savas ģitārspēles prasmes koncertā «Mana dvēsele dzied».

Kā arī Daugavpils novada jaunieši apmeklēs tūrisma nometni, kuru organizē Naujenes pagasta jaunieši, bet Višķu ciemata iedzīvotāji izklaidēsies Jauniešu festivālā, kas notiks Višķu pagastā.

Visi, kas vēlas kļūt par minēto projektu dalībniekiem var droši griezties Daugavpils novada domes Jauniešu nodaļā vai pie speciālista jauniešu jautājumos savos pagastos. Novēlam aktīvi un interesanti pavadīt vasaru!


Написать комментарий