Rēzeknē apturēta vērienīga alkohola ražotne

foto Valsts policija
foto Valsts policija

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot izmeklēšanu par nelegālā alkohola izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu agrāk uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, sankcionētas kratīšanas rezultātā, 5.jūnijā kādas privātmājas teritorijā Rēzeknes pilsētā konstatējuši nelegālā alkohola ražotni.

Saistībā ar minēto faktu ir aizturēts 1975.gadā dzimušais vīrietis.

Teritorijas apskates laikā tika konstatēts, ka piemājas garāžas telpās ir ierīkota alkohola rūpnīca. Kratīšanas rezultātā Kriminālpolicijas biroja darbinieki atsavinājuši 2 000 litrus brāgas, 525 litrus gatavās produkcijas (kandžas), 110 000 cigaretes bez LR akcīzes markām. Tāpat atsavinātas alkohola ražošanai nepieciešamās izejvielas un aparatūra - 60 kilogrami rauga, 160 kilogrami cukura, sūknis, alkohola tecināmie aparāti un citas alkohola ražošanai nepieciešamās ierīces.

Nelegālā produkcija (alkohols un cigaretes) tālāk tika izplatīta pa tirdzniecības vietām, tā saucamajām točkām. Izmeklēšana turpinās pēc Krimināllikuma 2212.panta 2.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Pār šādu likumpārkāpumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat policija atgādina par Latgales reģiona pārvaldes anonīmo uzticības tālruni 65403399. Zvanot uz šo tālruni vai rakstot uz e-pasta adresi prese@latgale.vp.gov.lv, iedzīvotāji var informēt policiju par nelikumīgām darbībām, izteikt priekšlikumus vai aizrādījumus, kā arī izteikt pateicību. Šī tālruņa līnija darbojas 24 stundas diennaktī un ir pievienota automātiskajam atbildētājam. Ja zvanītājs vēlas paziņot likumpārkāpēja vai kādas citas personas datus, lūdzam skaidri saukt vārdus un uzvārdus, kā arī adreses vai automašīnas valsts numurus.



Написать комментарий