Lēbs izvirzās vadībā pēc Akropoles rallija pirmās dienas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) sestā posma - Akropoles rallija - pirmās pilnās sacensību dienas piektdien līderpozīcijā atrodas astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no "Citroen" komandas.

Lēbs par 6,5 sekundēm apsteidz "Ford" komandu pārstāvošo somu braucēju Jari-Mati Latvalu, kurš sacensībās atgriezies pēc lauzta atslēgas kaula dēļ izlaista piektā posma - Argentīnas rallija.

Trešajā vietā pēc pirmās pilnās dienas atrodas otrs "Ford" rūpnīcas pilots, 2003.gada pasaules čempions, Peters Sūlbergs no Norvēģijas, kurš Lēbam zaudē 17,7 sekundes.

Tikmēr ceturtajā pozīcijā pašlaik ir Lēba komandas biedrs soms Miko Hirvonens, kurš no līdera atpaliek par 49,6 sekundēm.

Savukārt augstajā piektajā vietā šobrīd atrodas "M-Sport Ford" komandas krievu pilots Jevgēņijs Novikovs, tomēr viņš Lēbam jau zaudē trīs minūtes un 54,9 sekundes.

Kā ziņots, Latvijas autosportists Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" tehniskas likstas dēļ piektdien bija spiesti izlaist vairākus Akropoles rallija ātrumposmus.

Ķibele Latvijas komandu piemeklēja trešā ātrumposma vidū, kad salūza mašīnas aizmugurējā pusass.

Neikšāna ekipāža dalību rallijā turpinās sestdien, izmantojot "Super Rally" sistēmu. Tas nozīmē, ka komanda drīkstēs stāties uz starta līnijas, tomēr tai tiks piemērots 35 minūšu sods.

Latvijas komanda atstāta rallija kopvērtējuma ieskaitē, kur pēc pirmās dienas kopējā klasifikācijā ieņem 48.vietu 53 ekipāžu konkurencē.

Pēc pirmā ātrumposma, kas tika veikts ceturtdien, Neikšāns/Dzirkals ieņēma pirmo vietu jaunizveidotā "Rally Class" sacensību seriāla kopvērtējumā, bet tagad viņi šajā ieskaitē ir pārliecinoši pēdējie, ceturtie.

Kā ziņots, "Rally Class" seriāls ir WRC ieskaite "Subaru" automašīnām.

Neikšāns/Dzirkals "Rally Class" sacensībās brauc pagājušās sezonas "Production Car WRC" (PWRC) klases kopvērtējuma uzvarētāju komandas "Symtech Racing" sastāvā. Latvijas ekipāža startē ar N grupas "Subaru Impreza STR12" rallija automašīnu.

Visi "Rally Class" seriāla dalībnieki brauc ar identiskām "Subaru Impreza STR12" automašīnām.

"Rally Class" sacensībās notiks seši posmi - Portugālē, Grieķijā, Vācijā, Itālijā, Francijā un Spānijā -, no kuriem četri pārklāsies ar PWRC posmiem.

Portugāles rallijā Neikšāns/Dzirkals "Rally Class" ieskaitē ieņēma otro vietu.

"Rally Class" nav atsevišķi izdalīta klase - tā ir tā pati N4 klase, tikai cita ieskaite.

"Rally Class" kopvērtējuma uzvarētājiem 2013.gadā pienāksies pieci pilnībā apmaksāti posmi WRC ar R4 klases "Subaru" rallija automašīnām.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 91 punktu ir Lēbs, viņam 18 punktus zaudē Sūlbergs, bet trešais ir Hirvonens, kurš ticis pie 70 punktiem.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 posmi, kas ir tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā.


Написать комментарий