Butauts: «Mēģināsim VEFā dabūt Blūmu»

foto Fotodiena/Roberto Dačkaus
foto Fotodiena/Roberto Dačkaus

Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts intervijā lietuviešu presei atklājis, ka viens no galvenajiem mērķiem šajā starpsezonā būs sastāva pastiprināšana ar Latvijas izlases aizsargu Jāni Blūmu. VEF treneris pastāstījis arī par aizvadīto sezonu un par plāniem attiecībā uz gaidāmo sezonu.

Tikāt pie sava trešā Latvijas līgas čempiontitula. Varbūt jau esat ieguvis Latvijas pilsonību vai kļuvis vismaz par Rīgas goda pilsoni?

(Ilgi smiekli) Latvijā un Rīgā jūtos ļoti ērti. Šeit ir iespēja strādāt tā, kā es vēlos, šeit tieku cienīts. Man ļauj strādāt atbilstoši tam, kā es saprotu basketbolu un manī ieklausās. VEF ir solīds klubs, kam netrūkst ambīciju. Pie tam latvieši darbu piedāvāja tad, kad atrados ne savos labākajos laikus. Tiku uzņemts patiešām sirsnīgi, par ko esmu ļoti pateicīgs, tāpēc cenšos nepievilt.

Latvijas finālā Ventspili uzvarējāt ar 4:1. Vai tas bija vieglākais tituls?

Vienmēr esmu cienījis savus pretiniekus, to skaitā arī Ventspili. Man personīgi ir liels respekts pret viņu treneri Gundaru Vētru, kuru ļoti labi pazīstu. Taču jāatzīst, ka no visiem fināliem manā karjerā, šis bija vieglākais. Vienkārši bijām labāki - kā komanda, tā spēlētāji. Mums bija lielāka pieredze, kas ļāva uzvarēt vieglāk kā iepriekšējās reizēs.

Kādas bija lietuviešu spēlētāju Donāta Zavacka un Antana Kavaļauska lomas komandā?

Viņi abi spēlēja lielas lomas. Priecājos par iespēju strādāt kopā ar viņiem, jo viņi ir īsti profesionāļi. Svarīgi ir tas, ka viņi ir ne tikai labi spēlētāji, bet arī patīkami cilvēki. Mēs, cilvēki, bieži vien nenovērtējam to, kas mums ir apkārt. Antans ir patiešām nenovērtēts spēlētājs, kamēr Donāts ir ticis norakstīts pārāk ātri. Klubam paveicās ar to, ka nolīgām viņus un vēl vairāk priecājos par to, ka viņi paliks arī uz nākamo sezonu.

Kavaļausku jau pazīstat ļoti labi no laika, kad 2005. gadā trenējāt Lietuvas U-21 jauniešu komandu, ar ko uzvarējāt pasaules čempionātā. Šogad viņš uzaicināts uz Lietuvas izlasi. Kādas ir viņa izredzes?

Esmu priecīgs par to, ka Antans saņēma izsaukumu uz izlasi. Tas ir ļoti labs lēmums no Ķēsta (izlases galvenā trenera Ķēstūša Kemzuras - aut.). Tomēr būtu nebūtu pieklājīgi runāt par to, kas trenerim būtu jādara, jo viņam pašam ir savi plāni un tas viss paliek viņa ziņā.

Vai paliksiet Rīgā arī nākamajā sezonā?

Jā. Man bijuši piedāvājumi no citiem klubiem, bet atteicu tiem pastāvošo attiecību ar VEF klubu dēļ. Šeit tiku ļoti labi uzņemts, tāpēc nedrīkstu tā vienkārši uzspļaut visam.

Šosezon daudzas mājas spēles notika nevis Rīgā, bet mazākās pilsētās. Kā vērtējams šāds eksperiments?

Ļoti pozitīvi. Domāju, ka tas bijis pareizais lēmums, jo basketbols Latvijā ir jāpopularizē. Mūsu klubam jāskatās pēc jauniem faniem, jo apmeklētības rādītāji ir ievērojami samazinājušies. Taču jāatzīst arī tas, ka reizēm komanda bija slinka uz došanos un spēlēšanu kaut kur citur. Ideja gan ir cēla un pareiza, tāpēc atbalstīšu to.

Nākamsezon VEF būs iespēja piedalīties Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. Vai ir plāni pastiprināt sastāvu un palielināt budžetu?

Mēģināsim kļūt stiprāki. Esmu pateicīgs visiem tiem cilvēkiem Latvijā, kas velta naudu basketbolam. Protams, nebūsim salīdzināmi ar Krievijas vai diviem labākajiem Lietuvas klubiem, bet kļūsim stiprāki, cīnīsimies un centīsimies uzvarēt. Mēģināsim no Bilbao uz Rīgu dabūt Jāni Blūmu, kuram vajadzētu būt mūsu galvenajam mērķim šajā vasarā.


Написать комментарий