NVA direktora amatam virzīs Inesi Kalvāni

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktori apstiprināšanai valdībā virzīs Inesi Kalvāni, kura pašreiz ir NVA Pakalpojumu departamenta direktore, portālu "Delfi" informēja informē Labklājības ministrijā (LM).

Kalvānei ir maģistra grāds sabiedrības vadībā. Pirms darba NVA Kalvāne ieņēma LM ES Struktūrfondu departamenta direktores vietnieces un Strukturālās politikas nodaļas vadītājas amatu. Kalvāne ir pildījusi arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras ģenerāldirektores vietnieces pienākumus.

Kalvāne norāda uz vairākiem NVA veicamiem uzdevumiem, tostarp, veicināt nodarbinātību, piedāvājot darba devējam mūsdienu prasībām atbilstošu darbaspēku. "Būtiskākais ir bezdarbniekiem sniegt saprotamu un mērķtiecīgu pakalpojumu. Savukārt karjeras konsultantam jākļūst par labāko darba meklētāju pavadoni karjeras izvēlē un mainīgajā darba dzīvē," Kalvānes pausto atstāsta LM.

Vienlaikus Kalvāne plāno paplašināt sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, aicinot biedrības un nodibinājumus sadarboties, lai realizētu to biedru intereses, kā arī turpināt veiksmīgo sadarbību ar pašvaldībām. Savukārt, lai risinātu sarežģītās situāciju aģentūrā, Kalvāne kā prioritāri veicamo darbu norāda darba organizācijas pārkārtošanu, aģentūras cilvēkresursus pamatā novirzot darbam ar klientiem, lai iespējami īsākā periodā sasniegtu rezultātu – darbā iekārtots bezdarbnieks, skaidro LM.

Par Kalvānes apstiprināšanu NVA direktores amatā vēl lems valdība.

Labklājības ministre pauž gandarījumu par to, ka Kalvāne ir piekritusi uzņemties vadīt NVA. Ministre ir pārliecināta, ka viņai ir gan stratēģiskais redzējums par aģentūras attīstību, gan amatam nepieciešamā pieredze LM un NVA, kā arī atbilstoša izglītība un personīgās īpašības.

Jau ziņots, ka valdība 13.martā bez iebildēm un papildu jautājumiem atbrīvoja no amata līdzšinējo NVA direktori Baibu Paševicu. Viņu LM rosināja atbrīvot no ieņemamā amata, ņemot vērā disciplinārlietas izmeklēšana laikā secināto - 2012.gada atalgojuma fondā uzņemtas budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedza maksimāli pieļaujamos apmērus.

NVA direktora amatam tika izsludināts konkurss, kurā kopumā pieteicās 28 kandidāti. Pēc klātienes intervijām ar NVA direktora amata pretendentiem LM konkursa komisija pieņēma lēmumu nevienu no kandidātiem nevirzīt direktora amatam.


Написать комментарий