Krāslavieši Latvijas basketbolā

foto abendzeitung-muenchen.de
foto abendzeitung-muenchen.de

Lai gan Latvijas Basketbola līgā vēl turpinās cīņa par zeltu starp VEF Rīga un Ventspils komandām, trešās vietas liktenis jau ir skaidrs – to izcīnījusi ir komanda Liepājas Lauvas, kurā šogad spēlēja bijušais Krāslavas Sporta skolas audzēknis Jānis Timma, informē Krāslavas pašvaldības portāls. 

Šajā sezonā Jānis tā pa īstam debitēja pieaugušo komandā, kur piedalījās Latvijas Basketbola līgas un Baltijas Basketbola līgas sacensībās.

Regulārajā sezonā Jānis vidēji guva 13 punktus un izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas spēlēs viņa statistika bija otrā labākā aiz amerikāņu leģionāra Džošua Mejo – 15,6 punkti un 5,6 atlēkušās bumbas vidēji spēlē.

Pēc bronzas medaļu iegūšanas Guntis Keisels intervēja Liepājas Lauvu galveno treneri Agri Galvanovski. Kuru spēlētāju progress sezonas laikā iepriecinājis visvairāk?
Cerības attaisnoja leģionārs Džošua Mejo un pieredzējušais Mārtiņš Kravčenko, kurš no laba snaipera izveidojies par laba līmeņa vispusīgu spēlētāju – var gan piespēli atdot, gan aizsardzībā nospēlēt.

Izslēgšanas spēlēs ar stabilu sniegumu patīkami pārsteidza Jānis Timma. Testi apliecināja, ka progresējuši ir visi – Arnolds Helmanis, Toms Leiteris, Kristaps Miglinieks... Kurš vairāk, kurš mazāk. Arī Renārs Magone un Roberts Freimanis, kuriem traucēja savainojumi. Pāvelam Pastušeņam mazliet pietrūka, laikam, lai iespēlētos, bet arī viņam šie trīs mēneši gājuši labumā.

Strādājam tā, lai ne tikai uzvarētu šodien, bet arī sagatavotu puišus turpmākajai karjerai modernajā basketbolā. Kuriem spēlētājiem beigušās saistības ar Lauvām?
Mārtiņam Kravčenko un Jānim Timmam. Manuprāt, Jānim vēl vienu gadu būtu svētīgi nospēlēt līdera statusā tādā komandā, kā mūsējā.
Šosezon bijis jūtams progress gan fiziskajā sagatavotībā – paldies trenerim Mārim Bružikam! – gan taktikas izpratnē.

Viņam ir lieliski dotumi, lai izveidotos par ļoti labu trešās pozīcijas spēlētāju. Sezonas laikā mums gāja visādi, bet beigās Jāņa attieksme bija ļoti nopietna.
Pilnu A.Galvanovska interviju var izlasīt šeit.

Ar bronzas medaļu Swedbank Latvijas jaunatnes basketbola līgas sacensībās un iekļūšanu Latvijas kadetu (U-16) izlases kandidātu sarakstā apsveicam Krāslavas Sporta skolas audzēkni Aivaru Stikutu, kurš šogad pārstāvēja BS Rīga/Jugla komandu un mācās Rīgas 49.vidusskolā.

Novēlam Aivaram droši virzīties uz priekšu un lai šie panākumi būtu tikai kā atspēriena dēlītis turpmākajā dzīvē! 


Написать комментарий