Vīnē atvērta kafejnīca, kurā var spēlēties ar kaķiem

foto catnaptree.com
foto catnaptree.com

Austrijas galvaspilsētā Vīnē šomēness atvērta kafejnīca, kurā apmeklētāji var malkot dzērienus, spēlējoties un glaudot kaķus, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Kafejnīcā "Neko", kuras nosaukums japāņu valodā nozīmē "kaķis", apmeklētāji var spēlēties ar pieciem kaķiem – Sonju, Tomasu, Moricu, Lukasu un Momo, kuri visi kafejnīcā ir nonākuši no dzīvnieku patversmes.

Kafejnīcu atvērusi Vīnes iedzīvotāja Takako Išimitsu, kura uz Austriju no Japānas pārcēlusies pirms 20 gadiem. Īpašniece trīs gadus diskutējusi ar pilsētas amatpersonām par higiēnas jautājumiem, pirms saņēmusi atļauju kafejnīcas atvēršanai.

Ar kafejnīcas atvēršanu Išimitsu vēlējusies Vīni iepazīstināt ar dažiem Japānas kultūras aspektiem. "Austrijai nāk par labu redzēt nezināmus Japānas kultūras aspektus. Man ir vairākas idejas, bet kaķu kafejnīca bija visvieglāk realizējamais projekts. Turklāt es varu darīt ko labu Vīnes dzīvnieku patversmei, ko es atbalstu jau gadiem," pastāstīja kafejnīcas īpašniece.

Kafejnīcu jau esot paspējuši iecienīt pilsētnieki un tūristi. "Pārsteidzoši, 99% atsauksmju ir pozitīvas. Viens no mūsu mērķiem ir piedāvāt prieku cilvēkiem, kuriem nevar būt pašiem savi kaķi darba vai ģimenes locekļu, kuri cieš no alerģijām, dēļ," pastāstīja Išimitsu.


Написать комментарий