Ministre I.Circene: Daugavpils ir viena no stratēģiski svarīgajām vietām Latvijas attīstībā 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 20.aprīlī, Latvijas Veselības ministre Ingrīda Circene ir ieradusies Daugavpilī ar darba vizīti. Viņu pavada partijas kolēģi Sarmīte Ķikuste un Jānis Lāčplēsis.

Vizītes laikā ministre apmeklēja doktorātu Ventspils ielā 31, kur tiek realizēts eiroprojekts, kas ir vērsts uz ģimenes ārstu pieejamības un ģimenes ārstu prakses infrastruktūras uzlabošanu, un piedalījās zobārstu konferencē „Zināšanas un atbildība – veselības uzlabošanas pamats”, kurā uzstājās pedagogu, pašvaldības sociālo darbinieku, ārstu priekšā.

Pēc tam I.Circene apmeklēja Daugavpils domi, kur satikās ar mēru Žannu Kulakovu un viņas vietniekiem Līviju Jankovsku un Vitāliju Azarēviču. Tikšanās laikā ministre pastāstīja par savas vizītes mērķi, noskatījās prezentāciju „Daugavpils – iespēju pilsēta” un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

I.Circene paziņoja, ka šī diena viņai ir bijusi iespaidiem bagāta un ar pilsētas vadību viņa ir apspriedusi jautājumus, kas attiecas uz dažādām medicīnas nozarēm. Ministre norādīja, ka Daugavpils ir Latvijas otrā lielākā pilsēta un viena no stratēģiski svarīgajām vietām. Nozares darbinieki dara visu iespējamo, lai šo līmeni uzturētu.
Kā piemēru I.Circene minēja neseno papildus līdzekļu piešķiršanu stacionāriem, jo Daugavpilij no 10 miljoniem tika piešķirts gandrīz 1,5 miljons latu. Ministre arī norādīja, ka ministrija atbalsta eiroprojektus, kas tiek realizēti Daugavpilī, dara visu iespējamo, lai uzlabotu medicīnisko pakalpojumu pieejamību un kvalitāti. Kā arī ministrijas pārstāvji šogad 7 reizes bijuši ar vizītēm Latgalē, kas norāda uz to, ka ierēdni ne tikai runā, bet arī dara, uzskata ministre.

Pēc prezentācijas par Daugavpili noskatīšanas I.Circene norādīja, ka pašvaldība ir sākusi nopietnu darbu, lai ieņemtu svarīgu vietu Latvijas turpmākā attīstībā. Tai skaitā ministrijas vadītāja atbalstīja cietokšņa attīstības un Rotko centra izveides ideju Daugavpilī.
Tikšanās beigās I.Circene atzīmēja, ka viņa ir gatava iet uz priekšu un sadarboties ar pašvaldību.


Написать комментарий

Protams ne vārrda par ,,silto,, atmosfēru Daugavpils Universitātē. Studenti nosaluši, meklē taisnību visos kabinetos. Ienāca DU uz vienu stundu un ātri aizskrēja, protams auksti. Vinķele kaut godīgi to pateica.