Sofija Kovaļova-Krivonosova atzīmēja savu jubileju ar izstādes „Viduslaiku pasakas” atklāšanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien pusdienlaikā Daugavpils pilsētas domes foajē tika atklāta Sofijas Kovaļovas-Krivonosovas fotoizstāde „Viduslaiku pasakas”, kas ir veltīta viņas 75-gadu jubilejai. Neskatoties uz to, ka apsveikumus jubilāre pieņēma, sēžot invalīdu ratiņos, jo , paslīdejot uz gājēju pārejas ir salauzusi kāju, noskaņojums viņai bija pacilāts.

Atklājot savas studijas Ezerzeme-F kolēģes izstādi, fotogrāfe Svetlana Pokule pastāstīja, ka jaunā eskpozīcija tiek veltīta vienai no vecākajām, skaistākajām un romantiskākajām pisletām Eiropā – zelta Prāgai. Fotogrāfijās ir iespējams ieraudzīt ne tikai Čehijas galvaspilsētas skaistākās vietas un tās iedzīvotājus, bet arī izjust šīs pasakainas pilsētas atmosfēru, noskaņojumu. „Sofija Kovaļova-Krivonosova ir gaišs un sirsnīgs cilvēks, tāpēc viņas darbi sniedz pozitīvās enerģijas lādiņu”, - ir pārliecināta Svetlana. 

Mērs Žanna Kulakova apsveica jubilāri ar skaistu dzīves jubileju un no Pilsētas domes vārda pasniedza Pateicības vēstuli, novēlot arī turpmāk dalīties ar apkārtējiem ar savu enerģiju un optimismu. 

Kā arī jubilārei pasniedza Krievijas rakstnieku apvienības locekļa apliecību. 

Pati jubilāre pastāstīja, ka fotografēt viņa ir sākusi diezgan vēlu - 61 gada vecumā, pēc vīra ieteikuma. Izrādījās, ka caur fotokameras objektīvu ir iespējams notvert daudzus interesantus momentus, ieraudzīt to, kas nav redzams ar neapbruņotu aci. Pakāpēniski fotografēšana viņai kļuvusi par vienu no daudzajām aizraušanām, Sofijai Kovaļovai-Krivonosovai ir bijušas pāri 20 personīgās izstādes. 

Ciilvēks ar neparastu un sarežģītu likteni, viņa nepazaudēja enerģiskumu, pozitīvo dzīves uztveri un mīlestību pret dzīvi. Visi klātesošie Sofijai Kovaļovai-Krivonosovai novēlēja veselību un jaunās izstādes. 

Sapostu dāmu un bērnu viduslaiku karnevāla kostīmos, ielu muzikantu, vienkāršu gārāmgājēju portreti, vienmēr jauna Prāga... Vārdu sakot, fotoizstādi ir jāredz, jo īpaši tāpēc, ka tā būs pieejama domes foajē mēneša laikā.
 



Написать комментарий