Pilsētnieki un deputāti atbalstīja A13 ielas rekonstrukcijas projektu Daugavpilī 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes kārtējās sēdes laikā deputāti atbalstīja 18.Novembra ielas rekonstrukcijas projektu. Jāatgādina, ka pavisam nesen noslēdzās minētā projekta publiskā apspriešana, un tagad deputāti apstiprināja tās rezultātus. Būvniecības departamenta juriste Santa Pupina pastāstīja, ka minētā projekta publiskās apspriešanas laikā netika saņemta neviena negatīva atsauksme.

Pirms projekts tika apstiprināts, deputātiem tika parādīta prezentācija un pastāstīts, kādi darbi tiks veikti projekta gaitā. Klātesošiem izstāstīja, ka ceļa rekonstrukcijas posms ir no Vienības tilta līdz pilsētas robežai. Izņemot ceļa seguma maiņu, gar ielu tiks nomainīts apgaismojums, uzstādītas aizsargbarjeras, ierīkoti papildus gājēju un velosipēdistu celiņi, 8 esošos luksoforus papildinās vēl 4 luksofori (Vasarnīcu, Grodņas, Tukuma ielās un gājēju luksofors Vienības ielā), tiks uzlabota kustības organizācija dažos krustojumos. 

Izmaiņas ie ieplānotas vienā no sarežģītākajiem krustojumiem – 18.Novembra un Viesturas ielu krustojumā. Pagriežoties no 18.Novembra ielas uz Vienības ielu, tiks izveidota trešā josla, kas ļaus vadītājiem ērtāk griezties pa labi. Gājējiem ar ierobežotām iespējām krustojumā ir paredzēta speciālā konstrukcija, kas ļaus bez sarežģījumiem šķērsot krustojumu. 

Kas attiecas uz ceļu pāri dambim, projektētājs ir piedāvājis unikālu risinājumu – uz esoša seguma uzlikt speciālās metaliskās konstrukcijas, uz kurām vēlāk uzlikt asfaltu. Kā arī projektētājs plāno uzlabot kustības organizāciju uz tilta, kur ielu šķērso tramvaja sliedes. Un vēl gar ielu tiks pārceltas dažas pieturas, bet pie kāpsetas projekta ietvaros izdosies ierīkot nelielu stāvvietu. 

Rezultātā deputāti atbalstīja projektu. Jāatgādina, ka par ielas rekonstrukcijas projekta uzvarētāju kļuvusi firma „Binders”, kurai par to tiks izmaksāti 8 022 717,07 lati. Pašlaik ministrijās notiek projekta summas saskaņošana.
 


Написать комментарий

Un kā būs organizēta transporta kustība remontu laikā, no tā bija jāsāk. Jo darbi jāveic ne celtnieku ērtībai, bet iedzīvotāju !