Kūlas dedzināšas dēļ ugunsgrēku skaits Daugavpilī ar katru gadu palielinās

foto ventasbalss.ru
foto ventasbalss.ru

Neskatoties uz valsts dienestu brīdinājumiem par kūlas dedzināšanas bīstamību, ar katru gadu šādu ugunsgrēku skaits arvien pieaug.

Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Daugavpils ceturtās ugunsdzēsības nodaļas Latgales reģionālās brigādes inspektora Artjoma Anufrijeva informāciju, pagājušajā gadā Latgalē tika reģistrēti 362 sausās zāles iedegšanas gadījumi. Tikai Daugavpilī tika dzēsti šāda veida 148 ugunsgrēki. 

Salīdzinājumam, 2010.gadā Daugavpilī tika reģistrēti tikai 70 šādi gadījumi, bet latgales reģionā – 322. 

Uz 13.aprīli Daugavpilī bija saņemti 72 izsaukumi uz ugunsgrēku vietām, ugunsgrēku cēlinis bija kūlas dedzināšana. Pavisam Latgalē uz doto brīdi ir reģistrēti 182 kūlas dedzināšanas gadījumi. 

Kā pastāstīja Anufrijeva kungs, ugunsgrēku skaits ir atkarīgs no laika apstākļiem: siltajā un mitrajā pavasarī ātri aug zāle un kūlas dedzinātāju sezona ilgst pavisam īsu laiku. Ja laiks ir sauss un skaidrs, tad pat no gārām braucošās automašīnas loga izmesta cigarete var novest pie sausās zāles iedegšanas. 

Saskaņā ar statistiku, par kūlas dedzināšanu Latvijā pagājušajā gadā tika sastādīti 36 administratīvie protokoli. Kā arī visas Latvijas ugunsdzēsības nodaļas iztērējušas pāri 14 000 latu degvielai, izbraucot pēc izsaukumiem uz dažādiem valsts rajoniem.
 


Написать комментарий