Poļu nams atzīmēja Teātra dienu ar jautrām izrādēm, kuras bija veidotas pēc slavenu rakstnieku dzejas

Šajā nedēļā visā pasaulē tika atzīmēta Starptautiskā teātra diena, nu jau piecdesmito jubilejas reizi. Nepalika malā arī Daugavpils Poļu kultūras centrs: divu dienu laikā – 28. martā un 29. martā, centra apmeklētājus priecēja ar jautrām teātra izrādēm. 

Kā pastāstīja Poļu nama direktore Žanna Stankēviča, teātra mākslas cienītāju uzmanībai, starp kuriem bija poļu bērnudārza audzēkņi, viņu vecāki, biedrības “Promeņ” pārstāvji un vienkārši mākslas cienītāji, piedāvāja divas izrādes. Iestudējumus uz Poļu nama skatuves īstenoja teātra pulciņa režisore Milena Rožanska, izrādes bija iestudētas pēc divu slavenu poļu dzejnieku Jana Bžehvas un Juliāna Tuvima dzejas.

Vajag atzīmēt, ka līdzīgas teātru dienas kļūst par Poļu nama tradīciju. Pagājušajā gadā par godu Starptautiskajai teātra dienai vietējai publikai tika parādītas divas izrādes “Sarkangalvīte” un “Mazais princis”, kuras pagāja ar lieliem panākumiem.

Tieši tāpēc arī šogad tika nolemts turpināt šo veiksmīgo tradīciju. Par lielu prieku organizatoriem un dalībniekiem, viss veiksmīgi notika arī šoreiz. Izrādes bija interesantas, jautras un atmiņā paliekošas, bet skatītāji un jaunie mākslinieki ieguva ne ar ko nesalīdzināmu gandarījumu kā no piedalīšanās tā no beigu rezultāta.



Написать комментарий