Daugavpils dome stiprinās saikni ar investīciju piesaistīšanas sfēru 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome noslēgs līgumu par sadarbību ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), no pašvaldības puses visus jautājumus risinās Biznesa attīstības nodaļa. Šādu lēmumu atbalstīja pašvaldības deputāti.

Līgums ir parakstīts sakarā ar to, ka LIAA, veic investīcijas piesaistes metodiku “Polaris process”, organizē pieredzes apmaiņu starp pašvaldībām, zinātniski pētnieciskām iestādēm un investoriem ar mērķi, lai pa taisno veicinātu ārzemju investīciju piesaisti.

Noslēgtā līguma mērķis – veicināt komercdarbības attīstību pašvaldības teritorijā, veicināt investīciju palielināšanos, paaugstināt pašvaldības konkurētspēju pasaules tirgos, kā arī paplašināt pašvaldības iespējas sadarboties ar tiem cilvēkiem, kuri realizē investīciju projektus.

Līgums paredz, ka LIAA informēs pašvaldību par atbalsta programmām uzņēmējiem, nodrošinās uzņēmējiem informatīvo atbalstu par investīciju projektu realizāciju, informēt pašvaldību par jaunākajām tehnoloģijām un zinātniskiem darbiem, veicināt, lai pašvaldība būtu pievilcīga teritorija investoru skatījumā, kā arī organizēt dažādus pasākumus, risināt problēmas, kuras radīsies investīciju piesaistes brīdi utt.

Savukārt pašvaldība informēs LIAA par pilsētas ekonomikas attīstību, atbalstīs aģentūras tematiskos pasākumus, informēs uzņēmējus par iespējamo LIAA atbalstu, kā arī sadarbosies citos svarīgos jautājumos, tai skaitā arī par investīciju projektu sagatavošanu.
 


Написать комментарий

FUFELIS !