Aizvadītajā diennaktī viens cietušais

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.marta plkst. 6:30 līdz 29.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 72 izsaukumus. Kopumā dzēsti 50 ugunsgrēki, no tiem 33 kūlas ugunsgrēki, veikti 8 glābšanas darbi, bija arī 14 maldinoši izsaukumi.

Šonakt, plkst. 01:00, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Zemes ielā, dzīvojamās mājas kāpņu telpā jūtams spēcīgs sadūmojums. 

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg atkritumu konteiners. Pēc īsa brīža tika saņemta informācija, ka atkritumu konteineri deg arī blakusesošajās kāpņu telpās. Kopumā dega septiņi atkritumu konteineri. Visdrīzāk tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana. VUGD atgādina, ka šāda rīcība ir bīstama, kas var arī traģiski beigties, jo mājas iedzīvotāji var saindēties ar dūmiem. Turklāt šāda rīcība ir krimināli sodāma. 

Vakar, plkst. 21:04, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Pāles ielā piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams spēcīgs sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 2.stāva dzīvoklī tualetē gruzd siena. Piedūmojums telpās bija tik liels, ka no dzīvokļa tika evakuēti divi cilvēki. 

Savukārt, plkst. 18:03, VUGD saņēma informāciju, ka Gulbenes novada Lizuma pagasta Dauguļos deg pusotra stāva guļbūves dzīvojamā māja. Ugunsgrēka rezultātā cietis 70 gadus vecs vīrietis, kurš guvis sejas apdegumus, un tika nodots mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20:54. Ugunsgrēka cēloņus noskaidro Valsts policija.

Plkst. 13:38, ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Rīgā, Zilupes ielā, kur dega divstāvu ražošanas ēkas pirmā stāvā auduma baķi 20m2 platībā. Ugunsgrēka iemesli tiek noskaidroti.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 33 kūlas ugunsgrēki. Visvairāk Zemgalē – 12, Rīgas reģionā - 9, Latgalē - 6, Kurzemē – 4, Vidzemē- 2. Šogad kopumā jau dzēsti 259 kūlas ugunsgrēki. VUGD kūlas ugunsgrēku dzēšanai izlietojis degvielu vairāk nekā 2000 latu vērtībā.
 


Написать комментарий