Daugavpils Dome uzņēmusies finansēt latviešu valodas kursus daugavpiliešiem

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

24. februārī Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs uz sanāksmi pulcēja Izglītības pārvaldes vadību un speciālistus, Finanšu nodaļas vadību, lai runātu par iespēju pilsētā organizēt bezmaksas latviešu valodas kursus.

Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka pašvaldībai ir jāpalīdz saviem iedzīvotājiem, pie kam ir milzīga interese no iedzīvotāju un arī pedagogu puses. Jau ir reģistrēti 300 cilvēki un tiks komplektētas 15 grupas, kuras darbosies dažādos mikrorajonos pilsētas skolās. Plānotas 3 līmeņu apmācības. Ir pieteikusies arī latviešu valodas pedagogi. Tiks licenzētas mācību programmas.

Tikšanās laikā tika apspriesti finansēšanas, grupu komplektēšanas un citi organizatoriski jautājumi. Vitālijs Azarevičs uzdeva līdz 28. februārim sagatavot izdevumu tāmi un Domes lēmuma projektu.

Bez tam, Vitālijs Azarevičs uzskata, ka iesāktais darbs jāturpina, tāpēc bija uzdots speciālistiem apzināt kopējo situāciju pilsētā: cik ir gribētāju mācīties latviešu valodu un kādā līmenī. Galvenais, lai zinātu cik ir iesācēju, lai cilvēki, kuri pilnīgi neprot valsts valodu spētu vismaz CV sastādīt un uzturēt sarunu. Tad pašvaldība varēs plānot kursu darbu turpmāk.

Vitālijs Azarevičs: “ Diemžēl, no valsts puses vairs nav atbalsta, izņemot nodarbinātības programmas. Nav vairs bezmaksas kursu, nav integrācijas programmas, pārtraukta LAT2 programma. Pašvaldībai nākas uzņemties pašai atbildību par iedzīvotāju valsts valodas apmācīšanu. Mums tas ir jādara. Ja būs cilvēku interese, mēs atbalstīsim kursu darbību arī turpmāk”.

Ja Daugavpils Domes deputāti akceptēs lēmuma projektu par bezmaksas latviešu valodas kursu rīkošanu pilsētā, kursi varēs sākt darbu jau ar 15. martu.

Kursu darbību koordinēs Pieaugušo izglītības centrs.


Написать комментарий