Februārī Daugavpilī notiks pirmā Starptautiskā Tūrisma konference

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

23.-24. februārī Daugavpilī tiks rīkota pirmā Starptautiskā Tūrisma konference. Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska uzsvēra, ka šogad Daugavpils Domes darba prioritāte ir tūrisma attīstība, bet, lai virzītos uz priekšu, pabeigtu Daugavpils tūrisma attīstības koncepcijas izstrādi ir jāgūst pieredze, tāpēc konferences galvenais mērķis ir ne tikai stāstīt par Daugavpils iespējam, bet aizgūt pieredzi un mācīties no citiem.

“Analizējot situāciju secinājām, ka valstī attiecībā uz Daugavpili un Latgali tūrisma jomā netika veikts stratēģisks darbs. Mums par tūrismu jārunā ne tikai Daugavpilī, par to jāstāsta citiem. Mēs esam padomājuši gan par konferences tēmām, gan informatīvo materiālu un arī laiku izvēlējamies tādu, kad pilsētā notiks Starptautiskais Masku tradīciju festivāls, lai uzskatāmi parādītu, ka pilsētā notiek interesanti pasākumi un tādu ir daudz.”, uzsvēra Jankovskas kundze.

Uz konferenci tiks aicināti valsts tūrisma politikas veidotāji no ministrijām, lai runātu par ciešu sadarbību ar valsti un valsts atbalstu tūrisma attīstībai reģionos. Tiks aicināti Tūrisma informācijas centru speciālisti no visiem Latvijas reģioniem, tūrisma vadošie speciālisti, tiek strādāts pie tā, lai konferencē piedalītos arī kaimiņvalstu speciālisti tūrisma jomā.

Konferences laikā aktīvi tiks reklamēti divi tūrisma produkti- Cietoksnis kā komplekss un Rotko mākslas centrs. Konferences dalībniekiem tiks sagatavoti informatīvie materiāli par Daugavpili, par tūrisma produktiem un pasākumiem visa gada garumā.

Līvija Jankovska: “ Mēs apzināmies, ka tūrisms nav tikai muzeji, pilis, dabas takas. Tūrisms ir pilsētvide kopumā, infrastruktūra, kultūras un sporta pasākumi, suvenīri, vēsture un tradīcijas. Tāpēc strādājam kompleksi, lai Daugavpils būtu tūristiem pievilcīga visās jomās.”

Konferences laikā darbosies Daugavpils suvenīru un “Daugavpils preces” izstāde.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa informēja, ka Dome konferences sagatavošanā vēlas iesaistīt visus pilsētas iedzīvotājus. Tāpēc tuvākajā laikā tiks izsludināts ideju konkurss “Daugavpils suvenīrs”. Pašvaldība aicina ar savām idejām dalīties uzņēmējus, amatniekus, māksliniekus, skolēnus, visus, kuriem ir redzējums par to, kas varētu kalpot pilsētai kā suvenīrs.
 


Написать комментарий