Preiļos aizturēts riepu dūrējs

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Naktī uz 7.decembri kādā no Preiļu pilsētas mikrorajoniem, vairāk nekā 100 automašīnām tika sadurtas riepas. Ļoti daudzus iedzīvotājus agri no rīta sagaidīja nepatīkams pārsteigums – automašīnām bija bojāts dažāds riepu skaits (no 1 līdz 4). Šīs notikums izraisīja lielu sabiedrisko rezonansi vietējo iedzīvotāju vidū.

Neskaitot nodarīto materiālo zaudējumu par sadurtajām riepām vai to remontu, cilvēkiem nācās izciest papildus materiālo un morālo kaitējumu – automašīnu īpašniekiem nebija iespējas nogādāt bērnus bērnudārzā vai skolā, bet pašiem laicīgi ierasties darbā vai citās svarīgās darīšanās, tāpēc daudzie bija spiesti izmantot taksometra pakalpojumus.

 Par notikušo Preiļu iecirkņa policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 1.daļas (par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu). Veicot izmeklēšanu un operatīvus meklēšanas pasākumus, Preiļu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, sadarbībā ar LRP Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, tajā pat dienā noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu – 1978.gadā dzimušais vīrietis (Preiļu iedzīvotājs) tika aizturēts Kriminālprocesa likuma 264.panta kārtībā.

Šodien, 9.decembrī, Preiļu rajona tiesa, izvērtējot kriminālprocesā iegūtos pierādījumus, aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Jāpiebilst, ka vīrietis jau agrāk bija nonācis konfliktā ar likumu un ir vienu reizi tiesāts. Par augstākminēto noziegumu draud brīvības atņemšana līdz 4 gadiem.

Izmeklēšana turpinās.
 


Написать комментарий