Aizturēta auto zagļu grupa

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Pēdējā laika periodā Latgales reģiona teritorijā īpaši aktuāli kļuva automašīnu zādzības fakti, jo īpaši tādās reģiona pilsētās kā Daugavpils, Krāslava un Preiļi. Ņemot vērā redzamo noziedzības tendenci, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki veica aktīvu darbu noziedznieku atmaskošanai. Tika veikta virkne dažādu kriminālprocesuālu darbību un, operatīvas meklēšanas rezultātā, Daugavpilī tika aizturēta 6 personu grupa – 1977., 1978., 1983., 1986., 1987. un 1988.gadā dzimušie vīrieši. Aizturēšana tika veikta sākot no 25.novembra un līdz vakardienai.

Turpinot izmeklēšanas darbu, tika noskaidrots, ka automašīnas tika zagtas priekš to izjaukšanas un tālākai pārdošanai rezerves daļās. Aizturētas personas ir atzītas par aizdomās turētiem 9 zādzību epizodēs Latgales reģionā, kā arī par vienu automašīnas zādzības faktu Vidzemes reģionā. Pārsvarā zagļi deva priekšroku tādām automašīnu markām kā Audi 80 un Audi 100. 

Jāatzīmē arī tas, ka personu aizturēšana notika narkotiku realizācijas brīdī, kā rezultātā vienam no vīriešiem tika izņemti 3 grami metamfetamīna. Sakarā ar to dažiem no viņiem draud kriminālatbildība arī par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizāciju. Uz doto brīdi 2 personām ir piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis – apcietinājums. Lielāka daļa no aizturētajiem agrāk ir vairakkārt tiesāti, tajā skaitā arī par analoģiskā rakstura noziegumiem.

Izmeklēšana turpinās un personas tiek pārbaudītas sakarā ar citām zādzībām Latgales reģionā. Policija pieļauj, ka izmeklēšanas gaitā tiks atklāti arī citi zādzības fakti, kuros būs iesaistītas šīs personas.
 


Написать комментарий