Jauniešu intelektuālais konkurss „Česlava Miloša dzīve un daiļrade”

Poļu kultūras centra foto
Poļu kultūras centra foto

„Sirsnīgi sveicam visus klātesošus Poļu Namā. Mūsu konkurss ir saistīts ar Česlava Miloša dzīvi un daiļradi, jo 2011.gads tika pasludināts par Miloša Gadu par godu viņa 100-tajai dzimšanas gadadienai.”

Šie vārdi 25.novembrī atklāja konkursu jauniešiem „Česlava Miloša dzīve un daiļrade”. No sākuma pasākuma dalībnieki tika aicināti aplūkot izstādi „Česlavs Milošs. Dzejnieka 100 gadu jubileja”, kur bija iespējams apskatīt dažādas dzejnieka bildes. Pēc tam sākās konkurss. Uz Poļu kultūras centra sagatavotiem jautājumiem centās atbildēt 4 komandas no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas. 8.klases komanda – jaunākie no dalībniekiem – konkursā startēja kā „Szalone dziewczyny”, 10.klases skolēni savu komandu nosauca par „Miłośnicy poezji Miłosza”. Konkursā piedalījās arī divas 12.klases komandas: „Czarne stopy” un „Szczęśliwa 12”. Katra komanda nopietni gatavojās konkursam ar divu poļu skolas skolotāju palīdzību: Teresi Reška un Joannu Šostak. 

Konkurss notika 2 posmos, katrs no tiem sastāvēja no 12 jautājumiem, saistītiem ar Česlava Miloša dzīvi un daiļradi. 1.posmā dalībniekiem nācās parādīt savas zināšanas par dzejnieka biogrāfiju, nosaukt vairākus viņa pseidonīmus, atpazīt viņu bildēs, papildināt vienu no viņa dzejoļiem. 2.posms prasīja plašākas zināšanas par Česlavu Milošu. Komandām vajadzēja atpazīt dzejnieka piemiņas plāksnes, viņa dzejoļus: „Dar” un „Campo di Fiori”, kā arī nosaukt apbalvojumus, kurus saņēma šis diženais cilvēks. 

Konkursu vērtēja kompetenta žūrija: režisora, dzejnieka, scenārista – Piotra Reškas, angļu filoloģijas maģistra, žurnālistes, dziedātājas – Kristīnes Kuņickas un Daugavpils kluba „Erudyta” dalībnieka, biedrības „Odrodzenie Inflant” priekšsēdētāja – Andžeja Apolionisa sastāvā.
Atzinību konkursā saņēma komanda „Szczęśliwa 12”, kura kopumā dabūja 10,16 punktu, 3.vietu, ar līdzīgu punktu skaitu (10,99), ieņēma 8.klases komanda „Szalone dziewczyny”. Tikai ar 1 punkta pārsvaru (11,74) 2.vietu ieņēma 10.klases komanda „Miłośnicy poezji Miłosza”. Savukārt, 1.vieta – ar 8 punktu pārsvaru (19,16) – piešķīra 12.klases komandai „Czarne stopy”. 

Konkursu noslēdza mājīgs mielasts, komandu, skolotāju un žūrijas locekļu apbalvošana, kā arī fotografēšanās kopīgajai bildei.
Poļu kultūras centra administrācija par palīdzību konkursa organizēšanā izsaka pateicību: Poļu studentu kluba „Semper Polonia” dalībniekiem un studentiem no Polijas, kuri šogad Daugavpils Universitātē mācās Erasmus apmaiņas programmas ietvaros. Īpaša pateicība „Palīdzības fondam Austrumos dzīvojošiem poļiem” par konkursa finansiālo atbalstu.
 


Написать комментарий