Žokļi pret asiem nagiem: krokodila un haizivs cīņa

foto: mirror.co.uk
foto: mirror.co.uk

Tas izklausās neticami un atgādina strīdu bārā par tēmu, kurš uzvarēs – haizivs vai krokodils, bet Adelaidas upes ūdeņos tik tiešām notika divu bīstamu plēsēju cīņa.

Pirmais haizivi un krokodilu pamanīja tūrists Endrjū Paiss, kurš otrdien ceļoja pa Adelaidas upi kopā ar savu draudzeni un 7 gadus veco meitu. Pēc viņa vārdiem sākumā viņš pieņēma, ka krokodila rīklē redzama Austrālijas asara spura, bet apskatot tuvāk, saprata, ka ir kļūdījies – tā bija haizivs, – vēsta fedpost.ru.

Vēlāk kļuva skaidrs, ka haizivi notvēris krokodils, kurš vietējo iedzīvotāju vidū pazīstams kā Bruts.

Tabloīda Mirror korespondents atzīmē, ka šis krokodils, kura vecums sastāda aptuveni 80 gadus, ir zaudējis priekšējo ķepu un lielāko zobu daļu, bet neskatoties uz to, joprojām ir bīstams, ko pārliecinoši demonstrēja divu plēsēju cīņa.

„Kad mēs pirmo reizi peldējām garām šim pārim, krokodils gulēja krastā, turot žokļos kaut kādu dzīvnieku, – redzēto apraksta Endrjū. – Kad mēs piebraucām tuvāk, mēs pamanījām spuru un es domāju, ka viņš ir noķēris Austrālijas asari, bet pēc tam gids tuvojās ar laivu Brutam, lai apskatītu viņa laupījumu tuvāk, un izrādījās, kā tā ir haizivs”.

Ziņkārīgo cilvēku parādīšanās piespieda krokodilu atgriezties ierastajā dzīves vidē, tomēr neraugoties uz viņa sāncenses pūliņiem, viņš turpināja turēt haizivi rīklē.

„Mēs piepeldējām tuvāk un viņš ieslīdēja atpakaļ ūdenī. Tiklīdz haizivs juta dzimto stihiju, viņa sāka mētāties un mēģināja aizbēgt, bet Bruts negrasījās padoties”, – piebilda tūrists.

Vēlāk vietējo masu mēdiju pārstāvji, kuri nosauca notiekošo „Žokļi pret asiem nagiem”, paziņoja, ka par cīņas uzvarētāju kļuva krokodils, tomēr Peiss apšaubīja viņu sniegtās ziņas.

„Es par to nebiju tik pārliecināts, – viņš uzsvēra. – Neapšaubāmi haizivs bija dzīva. Turklāt mēs ne ūdenī, ne krastā neredzējām asiņu pēdas, kā arī Brutam ir palikuši tikai daži zobi”.

Vietējie iedzīvotāji domā, ka krokodils, kurš bija zaudējis ķepu haizivs uzbrukuma rezultātā, šādā veidā mēģināja atriebties savas pāridarītājas „radiniecei”.  


Написать комментарий