Ventspils naftas terminālī veic gaisa kvalitātes pārbaudes

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Jūlija pēdējās dienās Ventspilī konstatēts paaugstināts gaisa piesārņojums, pēc kā Valsts Vides dienests (VVD) pieņēmis lēmumu veikt pārbaudi SIA "Ventspils naftas terminālis", ziņo VVD.

Piesārņojums Ventspilī konstatēts naktī uz 29.jūliju un 29.jūlija rītā.

Pārbaude tiek veikta, lai pārliecinātos, vai uzņēmums ir veicis visas pārvaldes izvirzītās prasības naftas produktu smaku samazināšanai kuģu iekraušanas laikā. Tiek pārbaudīts, vai uzņēmums, strādājot paaugstinātas gaisa temperatūras un bezvēja apstākļos, ir laicīgi paredzējis meteoroloģisko situāciju un rēķinājies ar savas darbības sekām uz vidi.

Kā skaidro VVD, augstā gaisa temperatūra un bezvējš radīja augstas koncentrācijas naftas smakas izplatīšanos Ventspilī jūlija pēdējās dienās. Uzņēmumam jau iepriekš esot bijis jāparedz, ka šādi apstākļi var rasties, un laicīgi jāreaģē. Tomēr uzņēmums rīkojies tikai pēc tam, kad saņēmis norādījumus no VVD Ventspils Reģionālās vides pārvaldes.

Patlaban vienīgais pasākums naftas produktu smaku samazināšanai kuģu iekraušanas laikā ir naftas produktu kraušanas ātruma samazināšana nelabvēlīgu meteoroloģisko apstākļu gadījumā. To dara, regulējot iekraušanas tehnikas sūkņu darbību. Sūkņa izslēgšana un kraušana, paļaujoties uz naftas produkta pašteci, var būt nepietiekams ierobežojums.

Savukārt kardinālai smaku novēršanai ir nepieciešamas naftas produktu tvaiku savākšanas un rekuperācijas iekārtas. Kamēr SIA "Ventspils naftas terminālis" šādas iekārtas nav uzstādījis, tam ir rūpīgi jāizvērtē vēja virziens, ātrums, nokrišņu apjoms, gaisa temperatūra un citi meteoroloģiskie apstākļi, kādos notiek pārkraušanas darbi un jāpieņem lēmums par darbu veikšanas jaudām, uzsver VVD.

Patlaban VVD Ventspils Reģionālā vides pārvalde veic notikušā apstākļu pārbaudi.


Написать комментарий