Ukraina pret Krieviju plāno ieviest gandrīz 30 veidu sankcijas

foto: news-for.me
foto: news-for.me

Ukrainas valdības apstiprinātais likumprojekts par sankcijām paredz iespēju pret Krieviju noteikt 26 veidu sankcijas, ieskaitot energoresursu tranzīta apturēšanu, piektdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, ziņo LETA.

"Sankciju noteikšanai Ukrainas ministru kabinets ir apstiprinājis likumprojektu par sankcijām, jo tā ir pirmā reize Ukrainas vēsturē, kad mēs kā valsts piemērojam sankcijas pret ārvalstu pilsoņiem un uzņēmumiem, kuri veic noziedzīgas darbības pret mūsu valsti un tās iedzīvotājiem. Saskaņā ar likumu Ukrainai ir tiesības noteikt 26 veidu sankcijas," paziņoja Jaceņuks.

Likuma ietvaros pielietojamo instrumentu vidū ir arī iespēja apturēt jebkāda veida tranzītu, gan aviopārlidojumus, gan resursu tranzītu," sacīja premjers.

Jaceņuks iepriekš piektdien pavēstīja, ka Ukrainas valdība lūgusi Nacionālās drošības padomi ieviest sankcijas pret 172 Krievijas pilsoņiem un 65 uzņēmumiem, pamatojot to ar kaujinieku finansēšanu un atbalstīšanu. Vajadzīgie materiāli jau iesniegti izskatīšanai Nacionālajai drošības padomei.

Uz žurnālistu aicinājumu konkretizēt personas un uzņēmumus, pret kuriem ieviesīs sankcijas, Jaceņuks atbildēja, ka standarta prakse ir šādus sarakstus nepublicēt, piebilstot, ka tos publicēt varētu pati drošības padome.


Написать комментарий