Grupai „Migla un draugi” iznāk dziesmas „Vīna jauna meitiņa” videoklips 2

publicitātes foto
publicitātes foto

Dažas dienas pirms vasaras saulgriežiem, mūzikas grupa ,,Migla un draugi” kopīgi izvēlējās skaistākās vietas Latvijā, kuras būtu jāiemūžina savas dziesmas ,,Vīna jauna meitiņa” videoklipā.

Grupas pamatsastāvu veido galvenokārt aglonieši, kuri prot saskatīt un nekautrējas atzīt savu dzimto novadu par labāko klipa izveidei.

To, ka Aglonas novads ir visatbilstošākā vieta, atzinis arī videoklipa režisors un operators Jānis Viduskalns, kurš šo vietu ir iepazinis jau iepriekš, strādājot pie videofilmas „Spēka zeme dvēselei” par Aglonas novadu.

Dziesma „Vīna jauna meitiņa” ir latgaliešu valodā. Dziesmas vārdi tika atrasti kādā senā vecmāmiņas tautas dziesmu kladē, bet mūzikas skaņās tos ietērpa viens no grupas dalībniekiem, viņas mazdēls, Lauris Kokorišs. Dziesma „Vīna jauna meitiņa” jau šī gada februārī tika ierakstīta Ata Auzāna studijā, taču klipa izveidei nācās gaidīt atbilstošu gadalaiku un labvēlīgāku finansiālo stāvokli. Videoklipa izveidei finansiālo atbalstu sniedza Igors Jakovļevs, Santa Kokoriša, Alberts Pastars, Bronislavs Veigulis, bet organizatorisko un materiāli tehnisko nodrošinājumu veica Inga Sprūģe, Bonifācijs Valainis, Andris Valainis, Aivars Bernāns, Samanta Smirnova, Visvaldis Kursītis, Ilze Stabulniece.

Dziesmas saturs atspoguļo kādas meitenes un jaunieša savstarpējās attiecības, ko videoklipā attēloja Oļegs un Daiga Koļesničenko.
Grupas dalībnieki ir gandarīti par kopīgiem spēkiem paveikto darbu, cer uz turpmāko sadarbību un klausītāju atsaucību.

 


Написать комментарий

Feini. Vajag aiziet...

Написать комментарий