Sēņotājs atradis 25 kilogramus smagu pūpēdi

foto personīgais arhīvs
foto personīgais arhīvs

Kāds kanādietis, sēņojot Fērnijā, Britu Kolumbijā, atradis gigantisku pūpēdi, kas nosverot izrādījies 25 kilogramus smags.

Kā vēsta izdevums Globe and Mail, sešdesmit divus gadus vecais Kristians Terjēns un viņa dēls Sebastjēns (34) brida caur zāli, kas sniedzās abiem vīriešiem līdz krūtīm, kad nejauši uzdūrās milzu sēnei.

"Mēs spiedzām un smējāmies," Terjēns stāstīja žurnālistiem. "Esmu atradis daudzas piecus un pat desmit kilogramus smagas sēnes, bet šī mani patiešām pārsteidza."

Terjēns piebilda, ka nebija devies sēņot jau vairākus gadus, jo sēņu ēdieni viņam bija apnikuši. Bet šogad viņam šķitis, ka varētu atrast daudz sēņu, jo lietus lijis gandrīz līdz jūlija vidum.

Terjēns kopā ar dēlu ar grūtībām nolauzuši milzīgo pūpēdi un iecēluši to mašīnā, lai varētu aizvest mājās un nosvērt. Tās svars izrādījās nedaudz vairāk nekā 25 kilogrami – tikpat, cik sver astoņgadīgs bērns.

Terjēna sieva šobrīd cenšas noskaidrot, vai vīra atradumam varētu piešķirt jauna rekorda statusu. Toties pašu milzu pūpēdi ģimene nolēma aizvest atpakaļ uz vietu, kur to atrada. "Es to noliku atpakaļ, lai sporas varētu izplatīties apkārtējā dabā," piebilda kanādietis.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий