Pavļuts ar Lielbritānijas investīciju ministru pārrunās starpvalstu ekonomisko sadarbību

foto ir.lv
foto ir.lv

Otrdien ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tiksies ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministru Lordu Grīnu, lai pārrunātu Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko attiecību veicināšanas iespējas, informēja Ekonomikas ministrija.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas – Lielbritānijas divpusējās ekonomiskās attiecības, Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabojumus un investīciju piesaistes iespējas, Eiropas Savienības (ES) vienotā tirgus jautājumus, kā arī enerģētikas un transporta nozares aktualitātes.

Lielbritānijas tirdzniecības un investīciju ministrs Grīns darba vizītē Latviju pameklē pirmdien un otrdien. Kopā ar ministru Latvijā viesojas arī tirdzniecības misijas delegācija no Jorkšīras un Hamberas reģiona Lielbritānijā.

Lielbritānija ir 9.lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris. 2011.gadā Latvijas eksports uz Lielbritāniju veidoja 410,3 miljonus eiro (288,4 miljonus latu), kas ir par 13,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt imports veidoja 254,7 miljonus eiro (179 miljonus latu), kas par 31,8% pārsniedza 2010.gada apjomus. Latvijas galvenās eksporta preču grupas uz Lielbritāniju ir koksne un tās izstrādājumi (70,1%), metāli un izstrādājumi (5,76%), kā arī dažādas rūpniecības preces (3,71%).


Написать комментарий