Ludza uzņēma viesus no 5 valstīm

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Ludza nosvinēja savu 837. dzimšanas dienu „Ar sauli azotē”. Pilsētas svētku pasākumi norisinājās internacionālā mērogā, ziņo Ludzas novada portāls.

Kulinārā mantojuma festivālā „Cīši gordi” piedalījās teju sešdesmit uzņēmumi un mājražotāji no Latvijas un Baltkrievijas. Ciemiņi no Mioriem, Verhņedvinskas, Polockas, Lepeļas un Glubokojes iepazinās ar Latgales mājražotāju un kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku ēdienu degustāciju rīkošanas pieredzi, kā arī paši piedāvāja apmeklētājiem nogaršot dažādus konditorejas izstrādājumus un tradicionālos ēdienus.

Latgalieši bija sarūpējuši bagātīgu mielastu: zivju zupu, pelēkos zirņus, plānās pankūkas ar dažādu pildījumu, saldās kļockas, pašbrūvēto alu, mājas vīnu, zāļu tējas, sierus, pīrāgus, medu, maizi un daudz ko citu.

Kaimiņi no Vitebskas apgabala Lepeļas rajona uzstājās ar muzikālu prezentāciju par savu kulināro mantojumu. Interesenti varēja pavērot, kā baltkrievi noformē svētku galdu.

Pasākumu vadīja Dace Tihovska kopā ar ģimeni un folkloras kopu “Ilža”.

Starptautiskajā bērnu un jaunatnes mūzikas festivālā „Saules lietus Latgalē” šoreiz tika pārstāvētas 4 valstis – Latvija, Baltkrievija, Lietuva un Krievija.

Pasākumā piedalījās 92 bērni un jaunieši. Uzstājās popgrupas, solisti un dejotāji no Ludzas, Rēzeknes un kaimiņu novadiem, viesi no Zaslavļas, Novopolockas, Glubokojes, Sebežas un Šauļiem. Pasākumu vadīja un tajā arī uzstājās populārais dziedātājs Lauris Reiniks.

„Saules lietus” noslēgumā skatītājus ar uguns šovu priecēja Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra aktīvo jauniešu komanda Andra Leščinska vadībā.

Fotomirkļus no pasākumus skatiet sadaļā “Foto galerijas” -

10. augustā Ludzas Novadpētniecības muzejā tika parakstīts starptautisks sadarbības līgums. Ludzas novada pašvaldība un Dembicas pašvaldība (Polija) vienojās par abpusēji izdevīgu sadarbību kultūras, ekonomikas, sociālajā un izglītības jomā. Līgumu parakstīja Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele un Dembicas pašvaldības vadītājs Pavel Volicki.


Написать комментарий