Spīdvejs: Maksims Bogdanovs ceturtais Eiropas čempionāta posmā

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Daugavpils spīdvejists Maksims Bogdanovs lieliski aizvadījis Eiropas čempionāta fināla 3. etapu, ieņemot augsto ceturto vietu. Tikmēr Nice Polijas spīdveja līgā „Lokomotīve” piedzīvojusi zaudējumu, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Sestdien Dānijā norisinājās trešais no četriem paredzētajiem Eiropas čempionāta finālposmiem. Šoreiz, pateicoties pretinieku savainojumiem, pie teikšanas tika uzreiz trīs Latvijas spīdvejisti – Ķasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs. Puodžukam pirmais starts finālos bija ļoti nesekmīgs, jo piecos braucienos viņš ieguva tikai vienu punktu.

Ļebedevs sāka labi, ieņemot otro vietu pirmajā braucienā, tomēr turpinājums nebija sekmīgs. Īpaši diskutabls bija Andžeja brauciens piektajā sērijā, kad viņu nolēma diskvalificēt par kritiena izraisīšanu, kaut gan atkārtojumā bija labi redzams, ka Ļebedevs nebija vainīgs. Beigās Ļebedevs ar 4 punktiem ieņēma 13. vietu.

Par patīkamu pārsteigumu parūpējās Bogdanovs, kurš pēc izstāšanās pirmajā braucienu sērijā tika pie vienas otrās vietas, kā arī trīs uzvarām! Ar 11 punktiem viņš automātiski kvalificējās posma finālam, kur izmisīgi cīnījās par uzvaru. Diemžēl vienā no virāžām viņš krita un atkārtotajā startā nepiedalījās. Summā ieņemta ceturtā vieta, toties kopvērtējumā Maksims nostabilizējies sestajā vietā ar iespējām pakāpties uz piekto pozīciju.

Dienu vēlāk Polijā Latvijas spīdvejisti izbraukumā nesekmīgi nobrauca pret Lodzas „Orzel”, kam piekāpās ar 31:59. Ļoti slikti, ka viesos tika zaudēts ar vairāk nekā 15 punktiem, jo tadā veidā bonuspunktu ieguva poļi, kas krietni pasliktinājis „Lokomotīve” situāciju turnīra tabulā. Par sniegumu Polijā var uzslavēt Ļebedevu, kurš atveda 12 punktus, septiņi punkti Jonasam Kilmakorpi, par vienu mazāk Bogdanovam, savukārt pieci punkti Rorijam Šlainam.


Написать комментарий