D.Rodionovs: Ja es būtu komunālās saimniecības jomas kurators, ieviestu kompensāciju par rēķinu sagatavošanu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No augusta sākuma sadzīves atkritumu izvešanas jautājums Daugavpilī ir viens no apspriestākajiem.

Neskatoties uz to, ka pilsētas komunālās saimniecības jomas kurators ir vicemērs Pēteris Dzalbe, portāls Gorod.lv lūdza komentēt situāciju vēl vienu Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku – Dmitriju Rodionovu, kuram uzdeva jautājumu par to, kā pilsētas vadība kontrolē šobrīd notiekošo pilsētā.

Vicemērs D.Rodionovs izveidojušos situāciju uzskata par nenormālu. „Nevajadzēja tik strauji samazināt atkritumu konteineru skaitu – bija jāuzstāda iepriekšējais konteineru skaits un jāseko, kā konteineri tiek aizpildīti, un tikai pēc tam varētu samazināt to skaitu.

Ja es būtu atbildīgs par komunālās saimniecības jomu, sākumā ieviestu kompensāciju par rēķinu sagatavošanu, par inkasāciju. Jo SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs ziņoja deputātiem, ka viņiem esot papildus līgums, saskaņā ar kuru uzņēmums saņems naudu no privātfirmas. Tuvākajā laikā viņam šis līgums mums ir jāuzrāda.

Patlaban valda juceklis, zināmi gadījumi, kad pat pēc līguma noslēgšanas ar privātpersonu firma neizved atkritumus līgumā atrunātajā dienā. Uzskatu, ka SIA „Clean R” informatīvā kampaņa bijusi vāja. Patlaban pastāv iespēja, ka firma nepaspēs noslēgt līgumus ar visiem interesentiem, jo līdz pārejas posma beigām – 11.augustam – atlicis pavisam maz laika”, paziņoja D.Rodionovs.

Vicemērs atgādināja, ka Daugavpils pilsētas pašvaldībai jānodrošina nepārtraukta sadzīves atkritumu izvešana, tādēļ jaunā operatora uzdevums ir pēc iespējas ātrāk noslēgt līgums ar privātā sektora iedzīvotājiem. Uz 4.augustu līgumi bija parakstīti tikai ar 50% privātā sektora iedzīvotāju. „Žēl, ka nav iespējas pa tiešo telefoniski sazināties ar jauno operatoru, lai sazinātos ar viņu, jāzvana uz Rīgu, kur visi zvani tiek pāradresēti”, paziņoja D.Rodionovs.

„Par savām bažām par koalīcijas paziņojumiem mūsu partija teica, kad balsojām par jaunu tarifu. Mēs brīdinājām, ka tas var novest pie nevēlamām sekām. Mēs izteicām šaubas, bet nebija pamata nebalsot par tarifu, jo tas tiešām ir izdevīgs.

Pašvaldībai jācīnās par to, lai panāktu nepieciešamu sadzīves atkritumu izvešanas intensitāti. Man ir zināms, ka līdz šim laikam nav atrisināts jautājums par zaļajiem atkritumiem, kurus operators savāks par atsevišķu maksu. Mēs uzdevām vairākus jautājumus par atkritumu izvešanas kārtību, bet mums nebija pamata nebalsot par jaunu samazinātu tarifu”, paskaidroja vicemērs.

„Atkritumu konteineru skaits tika samazināts par trešdaļu. Visi to pamanīja. Jānorāda, ka, SIA „DDzKSU”, slēdzot līgumu ar SIA „Clean R” norādīja vien konteinerus, kuri nepieciešami daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Rezultātā komersantiem nav kur izmest atkritumus, bet iepriekš viņiem bija pieejami daži konteineri”, paziņoja D.Rodionovs.


Написать комментарий

Kur ir PTAC ( Patērētāju tiesību aizsardzības centrs)??? Kapēc neko nedara??