NATO apstiprinājusi, ka Ukrainas armija izmantojusi ballistiskās raķetes pret kaujiniekiem Ukrainas Austrumos 1

foto: ru.golos.ua
foto: ru.golos.ua

NATO Vācijas MIL apstiprināja ASV CNN televīzijas kanāla datus par maza darbības rādiusa ballistiskās raķetes palaišanu valsts austrumos uz prokrievisku kaujienieku pozīcijām.

Turklāt NATO mītnes Briselē preses dienesta pārstāvis nevarēja paziņot kaut kādas detaļas un atzīmēja, ka „šī informācija pamatojas uz ASV izlūkošanas datiem”, ziņo Deutsche Welle.

ASV Aizsardzības ministrija uz atbilstošu DW pieprasījumu pagaidām nav atbildējusi.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra spīķeris Andrejs Lisenko paziņoja, ka Ukrainas puse no NATO nav saņēmusi materiālus par ballistisko raķešu pielietošanu, ziņo ria.ru.

Viņš atgādināja, ka ballistiskās raķetes Ukrainā tika iznīcinātas 1996. gadā.

„Es atkārtoju: maza un vidēja darbības rādiusa ballistiskās raķetes pēdējo reizi tika iznīcinātas 1996. gada 1. jūlijā. Tās tika iznīcinātas pēc ASV apstiprinātās programmas … Tādēļ šo raķešu Ukrainas teritorijā nav”, – uzsvēra Lisenko.

Otrdien ASV televīzijas kanāls CNN, atsaucoties uz avotiem valsts varas struktūrās, paziņoja par to, ka Ukrainas bruņotie spēki uz prokrievisku kaujienieku pozīcijām palaiduši maza darbības rādiusa ballistisko raķeti. Pēc ekspertu novērtējuma runa var būt par kompleksu „Točka U”. Tas ir visspēcīgākais ierocis, kuru uz šodienu izmanto Ukrainas konfliktā.

Kijeva noliedz kompleksu izmantošanas faktus.

Tai pašā laikā Luganskas militārais komandants Sergejs Gračevs paziņoja, ka kaujienieki ir konstatējuši Luganskas apgabalā ballistiskās raķetes fragmentus, – ziņo vz.ru.

Drīzumā pēc tam, kad parādījās informācija par Ukrainas raķešu palaišanu, sākās ASV Valsts departamenta oficiālās pārstāves Dženas Psaki uzstāšanās. Brīfingā viena no žurnālistēm Psaki uzdeva jautājumu: „Vai ASV rīcībā ir informācija par to, ka Ukrainas militāristi apšauda kaujinieku teritorijas ar ballistiskajām raķetēm?”. Psaki pakratīja galvu un pateica: „Man nav ko piebilst”.

Pēc ekspertu domām šo sistēmu izmantošana liecina par to, ka Ukrainas armijas resursi ir izsmelti, un vienīgais veids, kā var cīnīties ar prokrievisku kaujieniekiem, ir totāla apvidus tīrīšana.  


Написать комментарий

krievu pakalpiņi griež pa ukraiņiem ar raķetēm grad, tad kāpēc lai ukraiņi neiznīcinātu tos grad ar savām raķetēm?
Iespējams, ka ukraiņiem arī ir kads kodollādiņš saglabājies, lai nosalucītu asinskāro maskavu.