Parādnieks par Krutoja jubileja svinībām: Tas nav nekas ārkārtējs

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nacionālo operu (LNO), lai svinētu savu dzimšanas dienu, nav nekas ārkārtējs, jo viņš neatbalsta Kremļa politiku, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja nacionālās apvienības VL-TB/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka jābūt stingriem kritērijiem – kam, kādiem mērķiem, kādiem pasākumiem un uz kādiem nosacījumiem opera tiek iznomāta.

"Vai Krutoja gadījums ir kaut kas ārkārtējs? Manuprāt, īpaši nē. Latvijas Nacionālajai operai kā simbolam nevajadzētu pieņemt ziedojumus lielā apmērā - to vajadzētu nodrošināt valstij. Bet šajā konkrētajā gadījumā es nesaskatu neko ārkārtēju," sacīja Parādnieks.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka LNO ēkā otrdien notiks "Jaunā viļņa" organizatora Igora Krutoja dzimšanas dienas svinības. Mūziķis svinēs savu 60.dzimšanas dienu.

Krutojs noīrējis LNO Lielo zāli ar tai pieguļošajām telpām savas dzimšanas dienas svinībām. Tas mūziķim izmaksājis 9873 eiro. Taču kā intervijā "Latvijas avīzei" pavēstīja LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, opera ieguvusi vēl daudz lielāku papildu naudu – Krutoja ziedojumu, kas ir 120 000 eiro. Šo naudu jau Opera saņēmusi.

Otrdien pie operas ieejas norisinājās protesta akcija pret Krutoja jubilejas atzīmēšanu baltajā namā. Tās dalībnieki pasākuma uz operas izlīmēja vairākas A4 formāta lapas, kurās pausts, ka "Latvijas Nacionālā opera nav Kremļa viesu nams", kā arī lapas ar LNO vadītāja Zigmara Liepiņa fotogrāfiju, kurā norādīts, ka Liepiņa "cena ir 9873 eiro + 120 000 eiro".

Zibakcija netika plaši apmeklēta - tajā piedalījās mazāk nekā desmit cilvēki.


Написать комментарий