Baltkrievi šovasar Krimas vietā izvēlas Lietuvas kūrortus

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Krievijas īstenotā Krimas aneksija nākusi par labu Lietuvas tūrisma nozarei, jo baltkrievu tūristi lielā skaitā apmeklē Palangu un citus galamērķus šajā valstī. Tiesa, lietuvieši arī pratuši austrumu kaimiņus uzrunāt.

Pieckāršs pieaugums

«2013.gada jūnijā mūs apmeklēja 122 baltkrievi, bet šogad pirmajā vasaras mēnesī šis skaits pieaudzis līdz 698 apmeklētājiem,» portālam BNN teic Palangas Tūrisma informācijas centra vadītāja Alma Slaboševičiene (Alma Slaboševičienė).

250 kilometrus uz dienvidaustrumiem, kūrortpilsētas Birštonas Tūrisma informācijas centrā (TIC) arī priecājas par baltkrievu pieplūdumu – to šovasar ir par 15-20% vairāk. «Viņus valdzina krāšņie apstādījumi un viesi arī neslēpj, ka šeit jūtas kā nonākuši citā pasaulē,» novērojusi Birštonas TIC vadītāja Rūta Kapečinskaite (Rūta Kapečinskaitė).

Kapečinskaite arī stāsta, ka daudziem baltkrieviem, kuri līdz šim atpūtai izvēlējās Krievijas kūrortus un īpaši Krimu Ukrainā, Lietuva daudzējādā ziņā atvērusi acis uz eiropeisko tūrisma piedāvājumu, kas atrodas tuvāk.

Uz Palangu aicina Minskā

Paredzot lielāku baltkrievu interesi, Palangas Tūrisma informācijas centrs pavasarī nosūtījis pārstāvi strādāt Minskas ceļojumu aģentūrā VokrugSveta, ar ko Palangas TIC sadarbojas jau 15 gadus.

Klātbūtne Minskā nesusi augļus, turklāt TIC aprēķini liecina, ka viens viesis no Baltkrievijas,  3-4 dienas viesojoties Palangā, šķiras no vidēji 150 eiro.

Pretēji prognozēm Palangā nemazinās arī krievu tūristu skaits, gluži pretēji – TIC durvis šā gada jūnijā vēruši 1 500 viesi no Krievijas, bet pērn jūnijā šis skaits bijis 1 402.


Написать комментарий