KNAB par amata savienošanas ierobežojumu neievērošanu administratīvi soda bijušo Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājas vietnieci

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2014.gada 7.februārī, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par bijušo Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes vadītājas vietnieci veselības jomā Jeļenu Civako, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatēja, ka J.Civako nav ievērojusi likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteiktos ierobežojumus, ziņo KNAB.

Runa ir par likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (IKNL) 7.panta piektajā daļā noteiktajiem amata savienošanas ierobežojumiem un 9.panta pirmajā daļā noteiktajiem ienākumu gūšanas ierobežojumiem, jo viņa no 2012.gada 1.novembra līdz 2014.gada 20.janvārim savienojusi valsts amatpersonas amatu ar aizliegtiem amatiem SIA „Veselības centrs MC” un SIA „Ivako group”.

KNAB ziņo, ka, pieņemot lēmumu attiecībā uz J.Civako saukšanu pie administratīvās atbildības par aizliegtu amata  savienošanu, tika ņemts vērā pārkāpuma raksturs, J.Civako personība, vainas pakāpe un mantiskais stāvoklis.

Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim J.Civako par IKNL normu neievērošanu nav saukta pie administratīvās atbildības. KNAB secināja, ka J.Civako  pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

KNAB pieņēma lēmumu par valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu saukt J.Civako pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 70 eiro apmērā.


Написать комментарий