Itālijā uzdarbojas profesionālo velokomandu apzadzēji

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Jau piektais apzagšanas gadījums fiksēts Itālijā, Lombardijā, kad garnadži iekļūst profesionālu riteņbraukšanas komandu bāzēs un tās aplaupa, vēsta ārzemju mediji.

Par zagļu pēdējo upuri ir kļuvusi Krievijas komanda "Rusvelo", kuras bāze atrodas Lonato del Garda pilsētā. Videonovērošanas kamera fiksējusi, kā noziedznieki caur jumta lūku iekļūst komandas noliktavā, nolaupa 30 riteņus un ar furgonu aizved tos nezināmā virzienā.

"Mēs diemžēl šogad esam jau piektā komanda, kas cietusi no zagļiem tikai vienā Lombardijas rajonā," izdevumam "Sport Ekspress" pastāstījis "Rusvelo" komandas ģenerāmenedžeris Renāts Hamiduļins. "Problēma ir nopietna, jo zagļi acīmredzami ir profesionāļi - apsardzes sistēmas ir bezspēcīgas."

Menedžeris uzskata, ka noziedznieki darbojas pēc labi zināmas shēmas, un drīzumā var gaidīt, kad nozagtie velosipēdi tiks tirgoti internetā. "Mēs vēršamies pie potenciālajiem pircējiem: "neuzķerieties" uz zagtām mantām, jo sporta komandu velosipēdus ir viegli atpazīt - to numurētie rāmji un spieķi ir īpaši krāsoti, no no šīs riteņu partijas nekas vairs pārdošanā nevar nonākt," norāda Hamiduļins. "Mēs ceram uz riteņbraucēju solidaritāti."


Написать комментарий