Ārkārtas situācija Daugavpils novadā: Publiskie pasākumi pagaidām netiks atcelti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, sakarā ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos un ārkārtas situācijas izsludināšanu, Krāslavas novadā nolemts atcelt visus publiskos pasākumus, tostarp, Krāslavas pilsētas svētkus, kuriem bija jānotiek 19.jūlijā.

Ārkārtas situācija līdz šā gada 1.oktobrim ir izsludināta 12 Daugavpils novada pagastos - Ambeļu, Biķernieku, Demenes, Dubnas, Laucesas, Maļinovas, Naujenes, Salienas, Skrudalienas, Tabores, Vecsalienas un Višķu pagastā.

Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē, kas bija veltīta Āfrikas cūku mēra izplatībai, portāla Gorod.lv korespondents noskaidroja, vai notiks izmaiņas arī Daugavpils novada pasākumu plānā. Piemēram, vai 19.jūlijā notiks Dubnas pagasta svētki un 18.-20.septembrī – Daugavpils novada dienas.

Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins paziņoja, ka Dubnas pagasta svētki nav tik vērienīgi, kā Krāslavas pilsētas svētki, tādēļ tos netiek plānots atcelt: „Dubnas pagasta svētki netiks atcelti, Krāslavas pilsētas svētkus atcēla, jo bija plānots, ka tajos piedalīsies daudzi viesi no ārzemēm – no Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas.

Mūsu novadā jūlijā un augustā tik vērienīgi pasākumi nav ieplānoti, taču, ja situācija nemainīsies, domāsim, ko darīt ar Daugavpils novada dienām”.

Savukārt Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis atzīmēja, ka publiskie pasākumi nevar tikt rīkoti karantīnas zonā, t.i., 9 km rādiusā no fermas. Rīkojums par ārkārtas situāciju neaizliedz pasākumu rīkošanu, tas nozīmē, ka pašvaldībām pašām jāpieņem šis lēmums.


Написать комментарий