Latgales jaunieši Daugavpilī uzlabos vācu valodas zināšanas un nodarbosies ar pētniecisko darbību

foto: rfz-du.lv
foto: rfz-du.lv

2014.gada 7.jūlijā ir sākusies Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes  Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra rīkotā vācu valodas un kultūras vasaras skola, kuras dalībniekiem ir iespēja labi atpūsties, iegūt jaunus draugus un jaunas zināšanas, uzlabojot savas vācu valodas prasmes.

Centra vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja, ka no pirmdienas, 7.jūlija, vasaras skolas nodarbības apmeklē 11 jaunieši no dažādām Latgales pilsētām: Ludzas, Preiļiem, Rēzeknes un Daugavpils. Nedēļas laikā viņi bez maksas apmeklēs lekcijas, kuras vadīs pasniedzēji no Vācijas.

Tāpat vasaras skolas dalībnieki nodarbosies ar pētniecisko darbu Daugavpils Komunālajos luterāņu kapos – meklēs apglabāto cilvēku vārdus un uzvārdus baznīcu grāmatās Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļā. Tādējādi tiks apzināta un apkopota informācija par vāciešiem, t.i., vācbaltiešiem, kuri dzīvoja Daugavpilī Latvijas pirmās neatkarības gados. 

Pēc Vācu filoloģijas katedras vadītājas un vasaras skolas vadītājas Valentīnas Taļerko domām, skolas dalībniekiem tiek piedāvāta lieliska iespēja ne tikai uzlabot vācu valodas zināšanas, bet arī uzzināt jaunu informāciju par Vācijas kultūru un tradīcijām.



Написать комментарий