Daugavpils pilsētas vadība apsolīja, ka pilsētnieki par sadzīves atkritumu izvešanu maksās mazāk 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 7.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē pilsētas vadība centās paskaidrot situāciju, kas ir saistīta ar jauna sadzīves atkritumu izvešanas operatora noteikumiem.

Atbildot uz portāla Gorod.lv žurnālista jautājumu, vicemērs Pēteris Dzalbe, minot vairākus likumus un Ministru kabineta noteikumus, paziņoja, ka pilsētniekiem piespiedu kārtā neliks mainīt atkritumu konteinerus.

„Konkursa noteikumi paredzēja gan konteineru, gan atkritumu maisu izmantošanu. Tas nozīmē, ka atkritumu maisa cena tiks iekļauta atkritumu izvešanas maskā, tā ir priekšapmaksas sistēma. Ja cilvēkam ir 120 litru atkritumu konteiners, kuru viņam lika iegādāties uzņēmums „Spec.ATU”, viņš arī turpmāk varēs to izmantot, tikai viņam pašam vajadzēs vienoties ar operatoru par to, kā no minētā konteinera tiks izvesti atkritumi”, paziņoja P.Dzalbe.

Pēc pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša domām, galvenais, kādā veidā jaunā operatora un SIA „DDzKSU” noslēgtais līgums ietekmēs pilsētnieku maksājumus. „Pašreizējie aprēķini liecina, ka iedzīvotāji, kuri maksā ap 4 eiro par vienu dzīvokli, turpmāk maksās tikai 2,60 eiro. Kādu līgumu SIA „DDzKSU” noslēgs ar firmu „CleanR”, ir viņu darīšana. Svarīgi, ka daugavpilieši par sadzīves atkritumu izvešanu maksās mazāk”, paskaidroja pilsētas mērs.

Pēc P.Dzalbes vārdiem, ar firmu esot veiktas pārrunas par atkritumu izvešanu no privātā sektora. „Daudzi apgalvo, ka visiem būs jāmaksā par 240 litru atkritumu konteineriem, taču tas neatbilst patiesībai! Ja iedzīvotājs ražo mazāku atkritumu daudzumu, viņš var izmantot atkritumu maisus. Firma izsniegs cilvēkam gan konteineru, gan maisu. Turklāt to maksa tiks iekļauta atkritumu izvešanas maksā. Konteinera izvešana tiks apmaksāta, atkarībā no faktiska atkritumu daudzuma, bet, izmantojot atkritumu maisus, cilvēkam būs jāmaksā priekšapmaksu 10,61 eiro apmērā, un no viņa teritorijas atkritumi tiks izvesti 12 reizes. Pašreizējie aprēķini liecina, ka tas palīdzēs pilsētniekiem ietaupīt – viņi maksās gandrīz divreiz mazāk”, pastāstīja vicemērs.

Savukārt SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs pirms kāda laika ziņoja, ka atšķirību sadzīves atkritumu izvešanas maksā pilsētnieki izjutīs tikai aptuveni pēc gada.


Написать комментарий

Dzirdēju, ka iepriekšējā firma tik ļoti ir šokā par esošo situāciju, kad izmanto jau fiziskas iebiedēšanas metodes pret cleanr. Kur skatās pašvaldība un policija?