Sekmīgi noslēdzies Daugavpils novada un Vitebskas rajona skolu kopīgais projekts

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Zemgales vidusskola (Demenes pagasts, Daugavpils novads) un Novkas vispārizglītojošā skola (Vitebskas rajons, Baltkrievija) saņēma grantu, pateicoties kuram Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros tika uzsākta projekta „Izglītības kapacitātes stiprināšana, izveidojot divpusēju sadarbības tīklu „Zemgale-Novka”” realizācija.

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinatore Guna Smelcere paziņoja portālam Gorod.lv, ka 2012.gadā uzsāktā projekta realizācija ir sekmīgi noslēgusies šā gada jūlijā.

Pēc G.Smelceres vārdiem, projekta ietvaros Zemgales vidusskolas un Novkas vispārizglītojošās skolas skolēni piedalījās četrās nometnēs, divas no tām darbojās Latvijas teritorijā, divas – Baltkrievijas teritorijā. Nometņu ietvaros norisinājās pieredzes apmaiņas semināri, zinātniski-praktiskās konferences, astronomijas un profesionālās sagatavošanas semināri, astronomijas un profesionālās sagatavošanas meistarklases, kultūrizglītojošie pasākumi.

Tāpat tika uzlabotas minēto skolu materiāli tehniskās bāzes. Zemgales skola iegādājās traktoru ar piekabēm, kā arī Zemgales skolas trijos profesionālās sagatavošanas kabinetos tika veikts remonts un iegādāts nepieciešamais inventārs.

Savukārt Novkas skola iegādājās planetārija iekārtas un nepieciešamo inventāru, kā arī uzbūvēja astronomiskā teleskopa apskates laukumu.

Jāatzīmē, ka kopējās projekta izmaksas ir 166 667 eiro – Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta finansējums sastāda 90% jeb 150 tūkst. eiro, Daugavpils novada domes līdzfinansējums – 11 044 eiro un Vitebskas rajona izpildkomitejas līdzfinansējums – 5 623 eiro.

G.Smelcere atzīmēja, ka tas bija pirmais kopīgais Daugavpils novada un Vitebskas rajona izglītības iestāžu projekts. Plānots, ka sekmīga sadarbība tiks turpināta.


Написать комментарий