Viktors Geisiks: Pašreizējās Baltkrievijas un Latvijas attiecības ir sekmīgas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.jūlijā Baltkrievijā tiek svinēti galvenie valsts svētki – Neatkarības diena.

Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Viktors Geisiks pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šos svētkus valsts svin kopš 1996.gada, kad referenduma rezultātā tika nolemts datumu, kad valsts galvaspilsēta 1944.gada 3.jūlijā tika atbrīvota no vācu karaspēka, pasludināt par valsts svētkiem.

Pēc diplomāta domām, mūsu valstis vieno visai sekmīgas attiecības. „Mums ir labas divpusējās attiecības, to apliecina tirdzniecība un ekonomiskās attiecības. Tikās mūsu ārvalstu ministri, tika parakstīta vienošanās, kura tiek ievērota jau divus gadus. Šogad saskaņojām nelielus grozījumus, kuri atvieglos cilvēkiem atļauju saņemšanas procesu.

Regulāri notiek divpusējās Ekonomiskās sadarbības komisijas sēdes. Attīstās pierobežu un pārrobežu sadarbība dažādu projektu ietvaros.

Ciešas saites vieno mūsu sadraudzības pilsētas, Latvijai un Baltkrievijai ir 50 šādas pilsētas. Jūsu valsts aktīvi nodarbojas ar ārējo tirdzniecību, šajā ziņā tā ieņem 11.vietu, tas ir labs faktors, it īpaši ņemot vērā iedzīvotāju skaitu. Cerams, ka mūsu sadarbība arī turpmāk būs ļoti sekmīga”, paziņoja Ģenerālkonsuls.

Šā gada beigās aprit 5 gadi, kopš Viktors Geisiks tika iecelts Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsula amatā. Pēc viņa vārdiem, viņam pietrūks mūsu pilsētas un šeit palikušo draugu.

„Prieks, ka es dzīvošu ne pārāk tālu – Minskā, tie ir tikai 290 km no Daugavpils. Varēšu apmeklēt šo pilsētu, bet Daugavpilī dzīvojošie draugi varēs apciemot mani”, pastāstīja V.Geisiks.

„Mūsu valsts svētkos Daugavpilī, Latgalē un Latvijā dzīvojošiem baltkrieviem novēlu neaizmirst savu etnisko dzimteni. Visiem valsts iedzīvotājiem, neatkarībā no viņu tautības, novēlu mieru un labklājību, tas ir pats galvenais!”, uzskata diplomāts.


Написать комментарий