Svētku laikā glābejsilītē atstātajiem bērniem atrasti adoptētāji

foto: babybox.lv
foto: babybox.lv

Jūnijā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Madonas slimnīcas glābējsilītēs ievietotajiem mazuļiem ir atrasti adoptētāji,  portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrija.

Adoptētāji šobrīd gatavojas bērnu nonākšanai ģimenē. Plānots, ka šīs nedēļas laikā ārstniecības iestādes bērnus izrakstīs un atbilstoši bāriņtiesu pieņemtajiem lēmumiem, bērni jau šajā nedēļas nogalē nonāks adoptētāju pirmsadopcijas aprūpē un uzraudzībā.

Ministrija grūtībās nonākušajiem vecākiem arī atgādina, ka sociālo palīdzību iespējams saņemt dzīvesvietas pašvaldības sociālajā dienestā, kur speciālisti sniegs palīdzību un atbalstu nepieciešamā pakalpojuma saņemšanā.

Jau ziņots, ka pirmoreiz projekta "Baby Box – vieta bērna dzīvībai" vēsturē piecu dienu laikā glābējsilītēs ievietoti trīs mazuļi.

Rīgas glābējsilītē ievietoti divi puikas - 20.jūnijā plkst.14:15 un 21.jūnijā plkst.16:55, savukārt pirmoreiz ievietots mazulis arī Madonas glābējsilītē. 23.jūnijā plkst.5.10 tajā tika atstāts gandrīz divas nedēļas jauns puisītis – svars 4,2 kilogrami un augums 55 cm.

Kopš 2009.gada glābējsilītēs Latvijā kopumā jau ievietoti 28 bērni.


Написать комментарий