Džokovičs sasniedz Vimbldonas astotdaļfinālu

foto: tennisworldusa.org
foto: tennisworldusa.org

Vimbldonas tenisa čempionāta astotdaļfinālu piektdien sasniedza pasaules otrā rakete serbs Novāks Džokovičs, kamēr ķīniete Na Li bija spiesta piedzīvot neveiksmi, turpinot savu neveiksmju sēriju.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktais Džokovičs trešajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2, 6-4 apspēlēja francūzi Žilu Simonu.

Mača laikā 2011.gada Vimbldonas čempionam Džokovičam bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, jo viņš pēc viena no lēcieniem trešajā setā savainoja savu kreiso plecu, taču cīņu bija gatavs turpināt. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Džokovičs tiksies ar vēl vienu Francijas pārstāvi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar 14.numuru.

Zīmīgi, ka Džokovičs pār Francijas tenisistiem izcīnījis jau 35 uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr Tsonga trešās kārtas mačā ar 6-2, 6-2, 7-5 apspēlēja Džimiju Vangu no Taivānas.

Grūtā cīņā astotdaļfinālu izdevies sasniegt ar 20.numuru izliktajam Dienvidāfrikas Republikas pārstāvim Kevinam Andersonam, kurš ar 4-6, 6-4, 2-6, 6-2, 6-1 apspēlēja turnīra 16.raketi Fabio Fonjīni no Itālijas.

Negaidītu neveiksmi piektdien piedzīvoja Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Li, kura šajā turnīrā bija izlikta ar augsto otru numuru. Ķīniete trešās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-7 (5:7) atzina čehietes Barboras Zahlavovas Stricovas pārākumu, kura WTA rangā šobrīd atrodas 43.vietā.

Zīmīgi, ka Li Vimbldonas turnīrā vēl ne reizi savā karjerā nav spējusi tikt tālāk par trešo kārtu. Iepriekš 32 gadus vecā tenisiste neveiksmīgi aizvadīja arī Francijas atklāto čempionātu, kur bija spiesta izstāties jau pirmajā kārtā.

Tikmēr pie panākuma piektdien tika ar trešo numuru izliktā Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-3, 4-6, 6-4 ne bez problēmām apspēlēja kvalifikācijas turnīru pārvarējušo Ukrainas tenisisti Ļesju Curenko. Astotdaļfinālā Halepa tiksies ar Šveices jauno talantu Belindu Benčiču, kura pirms tam ar 6-4, 7-5 pieveica amerikānieti Viktoriju Duvālu.

Vimbldonas turnīra ceturto kārtu sasniegusi arī ar 16.numuru izliktā Dānijas sportiste Karolīne Vozņacki, kura ar 6-3, 6-0 pārliecinoši apspēlēja Anu Konjuhu no Horvātijas.


Написать комментарий