Gulbis: Stahovskis parādīja, kāpēc pērn Vimbldonā uzvarēja Federeru

foto: AP
foto: AP

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc zaudējuma Serhijam Stahovskim no Ukrainas aizvadītajā Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā atzinis pretinieka pārspēku un atgādinājis, ka pirms gada šajā turnīrā viņš pārspēja titulēto šveicieti Rodžeru Federeru, ziņo LETA.

Portāls Mixnews.lv jau rakstīja, ka trešdien notikušajā mačā ar 12.numuru izliktais Gulbis piedzīvoja zaudējumu ar 4-6, 3-6, 6-7 (5:7).

Mača gaitā Gulbis ne reizi nelauza pretinieka servi, tiekot tikai pie vienas breika iespējas. Latvietis uz to brīdi kļuva par visaugstāk izlikto tenisistu, kurš noslēdzis dalību vīriešu vienspēļu sacensībās.

"Stahovskis ir pelnījis lielas uzslavas. Viņš parādīja, kāpēc pērn šeit uzvarēja Federeru. Viņš dodas kortā ar labu spēles plānu, nevairoties no tempa saraustīšanas. Tikmēr man sitieni šoreiz nekādi nepadevās," Gulbi citē laikraksts "The Independent", latvietim uzsverot, ka viņam šajā mačā nepadevās nedz serve, nedz tās uzņemšana.

"Es darīšu visu iespējamo, lai šoreiz tiktu tālāk. Ticu, ka esmu kļuvis gudrāks un mācījies no savām pagājušā gada kļūdām, kad pēc uzvaras pār Federeru sniedzu tik daudz interviju, ka pēc tam kortā jau biju iztukšots," paudis Stahovskis, kurš turnīra trešajā kārtā tiksies ar francūzi Žeremī Šardī.

"Spēlēt pret Gulbi nekad nav viegli, jo viņš ir īpaša personība. Nav iespējams saprast, kad viņš ir nopietns un kad kortā dzen jokus. Centos neiesaistīties ar viņu sarunās, taču tas nav viegli."

Stahovskis apzinājies, ka Gulbis nesen aizvadījis teicamu Francijas atklāto čempionātu, tomēr ukraiņa galvenais uzdevums esot bijis nepieļaut, lai Gulbis kortā nonāk sev parocīgās situācijās, kur izpaustos viņa spēcīgā serve un sitieni.

Tikmēr Gulbis atklājis, ka viņam pašlaik nelielas problēmas sagādā sāpes labās rokas plecā un mugurā, tāpēc latvietis pirms šovasar gaidāmā ASV atklātā čempionāta plāno ieturēt ilgāku sacensību pauzi. "Gan manam ķermenim, gan prātam ir nepieciešama neliela atelpa."

Šogad Gulbis uzvarējis 33 no 46 ATP sērijas mačiem, iegūstot divus titulus. ATP ranga pirmajā desmitniekā Gulbis pirmoreiz karjerā iekļuva šomēnes.

Izsētā tenisista statusu "Grand Slam" turnīrā Gulbis bija ieguvis septīto reizi karjerā. Ja pirmajās četrās reizēs kā izsētais viņš zaudēja jau pirmajā mačā, pirmo uzvaru latvietis guva šogad Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Francijas atklātajā čempionātā aizvadīja sekmīgāko turnīru līdzšinējā karjerā, aizkļūstot līdz pusfinālam.

Septiņās dalības reizēs Vimbldonā Gulbis tikai pērn pirmoreiz aizkļuva līdz trešajai kārtai.


Написать комментарий