Daugavpils profesionālie fotogrāfi un amatieri parādīs dabu, kura ienākusi pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vasaras atvaļinājumu sezona nekā nav ietekmējusi Latgales centrālās bibliotēkas tradīciju rīkot dažādas izstādes.

Pirmajās jūlija dienās LCB abonentu nodaļā savus darbus izstādīs Daugavpils foto studijas „Ezerzeme F” dalībnieki. Jaunajā ekspozīcijā ar nosaukumu „Daba ienāk pilsētā” visi bibliotēkas apmeklētāji varēs apskatīt apmēram 50 mūsu pilsētā pazīstamo fotogrāfu darbus.

Kā paskaidroja izstādes autori, galvenā izstādes tēma ir otrās valsts lielākās pilsētas savstarpējās attiecības ar dzīvo dabu, kura ne tikai atrodas harmonijā ar cilvēka darbību, bet nereti stājas viņam pretī.

Nav noslēpums, ka katrs šajā pasaulē cīnās par izdzīvošanu, cenšas padarīt savu dzīvi ērtāku, vai tas būtu cilvēks, dzīvnieks vai augs. Mūsu mazākie brāļi, kuri dzīvo pilsētās, meklē sev piemērotākos stūrīšus, bet augi izspraucas caur asfaltu un aug uz augstceltņu jumtiem. Arī cilvēks centienos pēc iespējas labāk izveidot dzīvi pilsētā nereti neņem vērā dabas likumus … 

Jaunās fotoizstādes autoru vidū ir studijas „Ezerzeme F” ilggadējie dalībnieki: Anatolijs Kivrins, Svetlana Pokule, Jurijs Berdņikovs, Linards un Mārtiņš Onzuli, Jurijs Dunaiskis, Viktors Savčenko, Ivars Skudra, Valērijs Cigankovs un citi.

Daugavpils fotostudija apvieno gan fotomākslas entuazistus, gan profesionālus fotogrāfus, kā arī fotoamatierus. Kolektīvs ir ļoti radošs, aktīvi piedalās dažādos konkursos, visai veiksmīgi organizē tematiskās izstādes un personālizstādes gan mūsu valstī, gan aiz tās robežām. Fotostudiju „Ezerzeme F” vada Linards Onzuls.

Izstādes atklāšana notiks trešdien, 3. jūlijā plkst. 13:00 un būs apskatāma līdz 1. augustam.


Написать комментарий