Gulbim Vimbldona noslēdzas ar trīs setu zaudējumu otrajā kārtā

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ar zaudējumu noslēdza dalību Vimbldonas "Grand Slam" vīriešu vienspēļu turnīrā.

Ar 12.numuru izliktais Gulbis trīs setos piekāpās Ukrainas tenisistam Sergijam Stahovskim (ATP 90.) – 4:6, 3:6, 6:7(5).

Spēles sākums Ernestam Gulbim padevās ne pārāk izteiksmīgs – jau pirmajā geimā Sergijs Stahovskis ieguva divas breikbumbas un sāka maču ar Gulbja serves lauzšanu. Iegūtā rezerve ļāva Stahovskim justies krietni drošāk arī pirmā seta turpinājumā, tomēr Gulbis pamazām uzņēma savu tempu un seta beigās jau spēja sagādāt problēmas ukrainim arī pie viņa serves. Līdz breikbumbām latvietis gan netika, un pirmais sets noslēdzās ar 6:4 Stahovska labā.

Otrais sets sākās cerīgāk – Gulbis savas serves uzvarēja ļoti pārliecinoši, taču līdzīgi atbildēja arī ukrainis, līdz ar to kļuva skaidrs, ka mazākā aizķeršanās pie savas serves var dārgi maksāt. Otrajā setā izšķirošais bija septītais geims – daudzas reizes rezultāts bija 40:40, Stahovskim septiņas reizes izvirzoties vadībā, un septīto breikbumbu ukrainis realizēja. Gulbis zaudēja arī nākamo geimu pie savas serves, visā otrajā setā piekāpjoties ar 3:6 un nokļūstot ārkārtīgi grūtā situācijā.

Trešajā setā scenārijs attīstījās līdzīgā gaitā. Stahovskis servēja pietiekami labi (ne pārāk spēcīgi, toties precīzi), bija krietni pārāks garākās izspēlēs un spēlē pie tīkla, kā arī mazāk kļūdījās, tikmēr Gulbis, neskaitot epizodiski labo servi un retās veiksmīgās izspēles, praktiski nespēja likt pretī neko tādu, kas lauztu mača ritējumu. Arī trešajā setā septītais geims varēja kļūt par sava veida lūzuma punktu. Gulbis ieguva pirmo breikbumbu visā cīņā, tomēr pēc sīvas cīņas Stahovskis uzvarēja un panāca 4:3. Arī turpinājumā tenisisti uzvarēja geimus pie savām servēm, trešajam setam ievirzoties taibreikā.

Taibreiku Gulbis sāku ar punktu pie pretinieka serves, tomēr turpinājumā dominēja Stahovskis. Ukrainis lieki neriskēja un garākās izspēlēs izvēlējās drošākos variantus, kas ļāva maču noslēgt ar uzvaru trīs setos. Gulbis Vimbldonas "Grand Slam" noslēdz ar 45 reitinga punktiem un 43 tūkstošus britu mārciņu lielu prēmiju. Aizstāvētā tikai puse no pagājušajā gadā iespētā.

Ukrainas sportistam tikmēr viens no lielākajiem karjeras panākumiem – otrā uzvara karjerā pār Top10 sportistu. Pirms gada Vimbldonā Stahovskis otrajā kārtā uzveica pašu Rodžeru Federeru – 6:7(5), 7:6(5), 7:5, 7:6(5).Stahovskis ir rangā zemāk esošais tenisists, kuram Gulbis šogad ir zaudējis. Ukrainis ieņem Francijas sportists Kenija de Šepera vietu – zīmīgi, ka abiem tenisistiem Gulbis zaudēja mačos, kas notika uz zāliena seguma.


Написать комментарий