Prezidents: Veselības nozares vadībā drīz būs izmaiņas

foto: Delfi
foto: Delfi

Valsts prezidents  Andris Bērziņš pārliecināts, ka pašreizējā situācija, kad ilgstošās veselības ministres slimības dēļ viņas pienākumi jāpilda premjerministrei, kura daļēji arī pilda tieslietu ministres pienākumus, nav pieņemama.

Pēc trešdienas sarunas ar premjeri  prezidents guva pārliecību, ka drīzumā situācija ar veselības nozares vadību mainīsies.

Premjerministre Laimdota Straujuma („Vienotība”) un prezidents trešdien apsprieda situāciju veselības nozarē, jo veselības ministre Ingrīda Circene ("Vienotība") jau aptuveni pusotru mēnesi nevar pildīt pienākumus slimības dēļ, viņa pārcietusi operāciju un pašlaik atgūstas pēc tās.

Prezidenta pārstāve Līga Krapāne portālam lsm.lv pastāstīja, ka prezidents šo situāciju uzskata par nepieņemamu. Bet viņš nepieprasīs Straujumai kādu  konkrētu rīcību, jo trešdienas sarunā, uzklausot premjeri, pārliecinājās, ka situācija drīzumā atrisināsies.

Tiesa, pagaidām prezidents neatklāja, kas tieši mainīsies.

Jau ziņots, ka Straujuma papildus pilda ne tikai veselības ministres pienākumus,  bet arī daļēji tieslietu ministres pienākumus, jo ministrei Baibai Brokai (NA) liegta pieeja valsts noslēpumam. 

 

 

 


Написать комментарий