BK «Jēkabpils» paraksta viena gada līgumu ar Šeļakovu

foto: Romans Kokšarovs
foto: Romans Kokšarovs

Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļniece "Jēkabpils" pastiprinājusi sastāvu ar centru Andreju Šeļakovu, klubs vēsta savā mājaslapā. Līgums noslēgts uz vienu sezonu.

Aizvadīto sezonu 25 gadus vecais un 209 centimetrus garais basketbolists sāka Ukrainas Superlīgas klubā "Odessa", bet šī gada pavasarī pārcēlās uz Kosovas komandu "Sigal Prishtina". Ukrainā Šeļakovs piedalījās 20 spēlēs, vidēji 17,5 minūtēs iemetot 6,8 punktus un izcīnot 4,2 atlēkušās bumbas, bet Balkānu līgā pievienoja vidēji četrus punktus un 3,3 atlēkušās bumbas (trīs spēles, vidēji 12 minūtes).

Šeļakovs komentē sava jaunā kluba mājaslapā: "Iepriekšējā sezona sanāca ļoti saraustīta - gan Ukrainas nemieru, gan arī personīgu apstākļu dēļ. Šobrīd apsverot visus plusus un mīnusus, aprunājoties ar treneri, izlēmu palikt Latvijā un pieņemt BK "Jēkabpils" piedāvājumu. Priekšstats par Jēkabpils klubu ir labs, kā nekā pagājušajā gadā tika izcīnīta bronzas medaļa."

"Mērķis ir katru spēli nospēlēt pēc labākās sirdsapziņas. Klubam ir lielas ambīcijas – jāizcīna vismaz bronza LBL. Uz to tad arī tieksimies!" nākamās sezonas mērķus ieskicē centra spēlētājs.

Latvijā Šeļakovs ir spēlējis Rīgas ASK, VEF un "Barons kvartāla" komandās. Ārzemēs bez jau minētās Ukrainas un Kosovas Šeļakovam ir arī Spānijas basketbola pieredze. Kopš 2010.gada "Jēkabpils" jaunieguvums ir arī Latvijas izlases sastāvā.


Написать комментарий