Rīgā sāk ielīgot Jāņus

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Gaidot Līgo svētkus, Rīgā jau no otrdienas sāksies ielīgošanas pasākumi - Rīgas Jūgendstila muzejā sāksies Zāļu nedēļa, kura turpināsies līdz pat 26.jūnijam, ziņo LETA.

Zāļu nedēļas laikā muzejā būs apskatāma jāņuzāļu un krājuma pastkartīšu izstāde, kuru varēs apmeklēt ar derīgu muzeja ieejas biļeti.

Šonedēļ iedzīvotāji būs gaidīti gan tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, gan folkloras kopu koncertuzvedumos, amatnieku tirdziņos, Līgo svētku dekoru darināšanas darbnīcās un vasaras saulgriežu tradīciju apgūšanas pasākumos pie Rīgas kultūras centriem, pilsētas parkos un laukumos.

No trešdienas, 18.jūnija, līdz 21.jūnijam iedzīvotāji aicināti uz pasākumu ciklu "Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos", kura laikā ielīgošana notiks gan Dzegužkalna estrādē, gan Torņakalnā, Grīziņkalnā, Čiekurkalnā un Āgenskalnā.

Ceturtdien, 19.jūnijā, ielīgošana, aplīgošana, Jāņu vainagu pīšana, tradicionālā ugunskura, lāpu un pūdeles darināšana, rotaļas un danči kopā ar folkloristiem no Rīgas un Latvijas apmeklētājus gaida Bastejkalnā.

Šajā dienā ielīgošana būs arī Ķengaraga parkā un Strazdumuižas parkā. Savukārt piektdien, 20.jūnijā, ikviens laipni gaidīts tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, kur bez amatnieku, zemnieku un tirgotāju piedāvātajām precēm būs iespēja iegādāties jāņuzāles un vainagus, kā arī baudīt kultūras programmu. Līdztekus Zāļu tirgum Doma laukumā ielīgošanas pasākumi notiks VEF Kultūras pilī ar koru, deju kolektīvu un ansambļu piedalīšanos, kā arī kultūras centra "Ritums" filiālē, Laimdotas ielā 42, ar Jāņu dekoru veidošanas, siera siešanas, vainagu pīšanas meistardarbnīcām un folkloras kopu dalību.

Piektdien rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs arī iespēja izdancoties zaļumballēs, jo gan kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, gan pie kultūras centra "Imanta" pēc ielīgošanas koncerta būs zaļumballe.

Ielīgošanas pasākumi turpināsies arī sestdien, 21.jūnijā, kad iedzīvotāji gaidīti Kalnciema kvartālā, pie kultūras centra "Iļģuciems" un muzejā "Dauderi".

Gatavojoties svinībām, Rīga ietērpta svētku rotā - vasaras saulgriežos pilsētas noformējumu veido latviešu tautas tradīcijās un etnogrāfijas mantojumā balstīti autordarbi.

Ielīgošanas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ielīgošanas pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē "www.kultura.riga.lv".


Написать комментарий