Broka nestartēs Saeimas vēlēšanās

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) nepiedalīsies Saeimas vēlēšanās, vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Viņasprāt, pēc atteikuma saņemt pielaidi valsts noslēpumam esot jāietur pauze, tādējādi liedzot konkurentiem iespēju izmantot viņas vārdu apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK nomelnošanai.

Kā vēsta laikraksts, Broka uzskata, ka neapdomāti ļāvusies, lai partijas vadība viņu pierunā nepilnu gadu pēc pašvaldību vēlēšanām ieņemt tieslietu ministres amatu un uzreiz kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās. "Domāju, ka partija pārāk strauji uzticēja man dažādus amatus.

Broka ir pārliecināta, ka viņai izdosies pierādīt, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) paustās aizdomas par viņas lojalitāti valstij ir nepamatotas. Taču tam būšot nepieciešams vairāk laika nekā līdz Saeimas vēlēšanām atlikušie trīs mēneši. Tādēļ viņa vēlēšanās nestartēs. Jau ziņots, ka SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Brokai. Viņai bija nepieciešama pielaide sevišķi slepenai informācijai. Broka SAB lēmumu pārsūdzēs ģenerālprokuroram.

SAB pastāvēšanas laikā ģenerālprokurors tikai vienu reizi atcēlis lēmumu par pielaides valsts noslēpumam izsniegšanu vai neizsniegšanu.


Написать комментарий