Laikraksts: Arī Naudiņam var neiedot pielaidi valsts noslēpumam

foto: F64
foto: F64

Valdošajās aprindās, kas saistītas ar partiju "Vienotība", pēdējā laikā klīst nopietnas runas, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam nedos pielaidi valsts noslēpumam, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Tādējādi divi Nacionālās apvienības (NA) VL-TB/LNNK ministri – Baiba Broka un Romāns Naudiņš – paliks bez pielaides un viņu kā valdības locekļu pilnvaras būs ierobežotas. Turklāt uz NA pārstāvjiem būs mesta aizdomu ēna, kas priekšvēlēšanu laikā ir īpaši izdevīgi šā politiskā spēka konkurentiem.

Divas pēdējās vēlēšanu kampaņas (Rīgas domes un Eiroparlamenta) nepārprotami apliecināja, ka tieši NA ir "Vienotības" galvenie konkurenti. Turklāt Rīgas domes vēlēšanās "Vienotība" cīņā par latvisko elektorātu cieta smagu sakāvi no NA, un tur nozīmīga loma bija tieši B. Brokas personībai, norāda laikraksts.

Neatkārīgā vēsta, ka NA vadība ir informēta par šīm runām, tomēr cer uz "Vienotības" politiķu un SAB vadības veselo saprātu.

Iepriekšminētās ar "Vienotību" saistītās aprindas, kuras zina, ka arī Naudiņam netiks dota pielaide, stāsta, ka pielaide netiks dota tāpēc, ka ministrs pirms vairākiem gadiem ir mainījis uzvārdu un ar to saistītas kādas neskaidrības.

Tomēr Naudiņš nekad nav slēpis, ka agrāk viņa uzvārds bijis Ibragimovs, tāpat kā nav slēpis savas azerbaidžāņu saknes pa vectēva līniju.

Piemēram, īsi pirms apstiprināšanas ministra amatā intervijā Neatkarīgajai viņš pastāstīja, ka uzvārds Naudiņš bija viņa dzimtas uzvārds pirms padomju represijām, bet, kuram tiks šis uzvārds – māsai vai viņam – izlemts lozējot. Senais dzimtas uzvārds ticis viņam, bet māsa, saglabājot uzvārdu nemainītu, turpinot Ibragimovu dzimtu.

Turklāt 2005.gadā Valmieras domes vēlēšanās viņš no apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK saraksta startēja ar vectēva uzvārdu Ibragimovs, norāda Neatkārīgā.


Написать комментарий