«Rēzeknes laupītāja» Tokaho lietu nodod tiesai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rēzeknes tiesai nodota krimināllieta par Rēzeknes laupītāju dēvēto Ralfu Tokaho, kas pērn augustā, policijas vajāts, pamanījās atņemt policijas automašīnu un vēl vairākas dienas slēpās no policijas Rēzeknes apkaimē.

Kā informēja prokuratūrā, apsūdzētā persona iegādājās, pārnēsāja un glabāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas, izdarīja laupīšanu, tas ir, svešas kustamas mantas nolaupīšanu, saistītu ar vardarbību un vardarbības piedraudējumu, lietojot minēto šaujamieroci, uzbruka varas pārstāvjiem sakarā ar viņu likumisko dienesta darbību, kā arī izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, bēgot no policijas darbinieku automašīnas. Pēc tam, kad apsūdzētā vīrieša vadītā automašīna ietriecās žogā, viņš turpināja bēgšanu.

Brīdī, kad viņu panāca policijas darbinieki, apsūdzētais pavērsa šaujamieroci pret policistiem un piedraudēja ar to, liekot policistiem izkāpt no patruļmašīnas. Apsūdzētais iesēdās policijas mašīnā un, neskatoties uz šāvieniem, kas skāra automašīnu un trāpīja viņam plecā, aizbrauca. Slēpjoties no policijas sakarā ar izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, apsūdzētais izdarīja zādzību, kā arī iekļuva vasarnīcā, kur viņu drīzumā aizturēja policijas darbinieki.

Jau ziņots, ka septembrī robežsargi aizturēja Tokaho. Viņš no policijas bēguļoja 10 dienas pēc tam, kad bija aplaupījis servisu, bēdzis no policijas, izraisījis autoavāriju, kā arī pretojies policistiem, apdraudot viņu dzīvību.


Написать комментарий